Ingeborg Heldal er vel kjent for de aller fleste som Cosmpolitan-redaktør, mye brukt moteekspert i diverse medier, og som jurymedlem i «Top Model Norge». Nå har hun fått ny jobb, og starter filmprogram for Viasat!

Eh… Hva?

Joda. Betalkanalen Viasat Film har nemlig planer om å starte opp et nordisk filmprogram, og Heldal blir norsk programleder sammen med svensken Hans Wiklund og danske Søren Høy. De to mennene er kritikere med lang og bred erfaring både som journalister og i filmbransjen, mens Heldal er en dame med bred popkulturell kompetanse og mye skjermerfaring. Så dette skal man på ingen måte avskrive.

Litt overraskende kan man kanskje syns det er at Viasat Film nå går til det skrittet å starte opp et filmprogram, men det er ikke helt uhørt at en betaltv-kanal gjør dette – for eksempel mener jeg at Canal Plus en gang i tiden forsøkte seg med det samme.

Dette kan vel også leses som et skritt i video on demand-krigen som trappes opp i høst, når Netflix inntar markedet. Viasat er (i likhet med Comoyo) opptatt av å posisjonere seg som en aktør som bryr seg om innhold, som noen som har ambisjoner om å være noe mer enn en ansiktsløs distributør.

Viasat (med deres nettjeneste Viaplay) var for eksempel også inne på sponsorsiden under årets filmfestival i Haugesund, der de også delte ut en egen pris (som «Som du ser meg» vant).

Første oppdrag for Heldal blir filmfestivalen i Venezia, den heldiggrisen:

– Vi vil at folk skal se på film som noe mer enn bare den opplevelsen man får foran lerretet. Vi vil ha mer kontakt med seerne, diskutere med dem. Og når det gjelder de store festivalene vil jeg selvfølgelig fortsette å snakke om hva folk har på seg, sier Heldal til Dagbladet.

Hun har for øvrig fått tittelen «filmabassadør», noe jeg vil tro innebærer at Heldal kommer til å snakke mye om film på sosiale medier, og at Viasat håper på gratisreklame ved at Heldal blir invitert rundtomkring på andre programmer for å snakke om film.

Det er ikke kjent når programmet skal på lufta.