Bare det at meksikanske Guillermo del Toro regisserer den kommende robot vs. sjømonster-filmen «Pacific Rim», gjør at vi kan være trygge på at det ikke tas for mange snarveier underveis i filmingen.

Fyren er kjent for å være grundig – til Time sa han for et par år siden at han betraktet filmskaping og historiefortelling som sin religion. Og sånt tar man ikke lettvint på.

Det er likevel trygt å anta at de aller fleste av oss hadde tilgitt fyren om han hadde tydd til en langt enklere (og billigere) grønnskjerm-løsning når han skulle filme skuespillere som Idris Elba («Luther») og Charlie Hunnam («Sons of Anarchy») styre de gigantiske robotene som i filmen er nødt til å nedkjempe de tilsvarende enorme monstrene som kommer opp fra havbunnen.

Men som du kan se i bakomfilmen øverst i saken, valgte han en langt mer omstendelig tilnærming. For at de eksplosive gigantkampene skulle bli så naturtro som mulig, bygget han flere etasjer høye robot-cockpiter som reagerte på skuespillernes bevegelser.

Del Toro beskriver det selv som «reneste fornøyelsesparken» for skuespillerne, selv om det sikkert ikke alltid var like fornøyelig for dem å være festet til flere tonn tungt utstyr mens vannet øste over hodene deres.

Det hele for at vi publikummere skal få kjenne på kroppen hvordan det egentlig er å styre kjemperobotene når filmen kommer på norske kinoer 2. august. Vi gleder oss, vi – selv om det ser ut som tungt arbeid.

Her er en liten video som forklarer hvorfor de egentlig må være to robotpiloter inni cockpiten der: