Hvis vi gjorde en spørreundersøkelse på hvilken av neste års filmer våre lesere gledet seg mest til, er jeg ganske sikker på at Christopher Nolans «Interstellar» ville tronet alene på toppen.

Nolan pleier å være notorisk og prisverdig hemmelighetsfull om filmene sine på forhånd, men i dag fikk vi endelig første trailer fra det kommende scifi-eposet.

Værsågod, fråts!

Teaseren må vel først og fremst karakteriseres som liten apetittvekker, der bare noen få sekunder utgjør klipp fra den ferdige filmen. I stedet vises arkivklipp fra historiske teknologiske framskritt – kjenner man ikke til hva filmen handler om fra før, får man ikke veldig mange svar her.

På forhånd visste vi at «Interstellar» følger en gruppe forskere som reiser gjennom nylig oppdagede ormehull, i et forsøk på å bringe mat og vann til en jordklode i krise. Vi antar også at vi befinner oss en gang i (ganske nær?) framtid.

Vi vet også at filmen har vært under utvikling i mange år – Christophers bror Jonathan Nolan jobbet først med manuset på oppdrag fra Steven Spielberg og Paramount, som ønsket å lage en film basert på teoriene til Kip Thorne, en amerikansk teoretisk fysiker.

Filmen fikk først grønt lys da Paramount gikk sammen med Warner om finansieringen, og Christopher Nolan undertegnet de nødvendige papirene i januar i år.

Matthew McConaughey, Anne Hathaway, Michael Caine, Casey Affleck, Ellen Burstyn, Wes Bentley, Jessica Chastain, Mackenzie Foy, Bill Irwin, David Oyelowo og John Lithgow utgjør den helt usaklig gode casten i filmen.

Verdt å merke seg er det også at nederlandske Hoyte van Hoytema («La den rette komme inn», «Tinker, Tailor, Solider, Spy») har hatt ansvaret for å skyte denne, siden Nolans faste fotograf Wally Pfister har vært opptatt med sin regidebut, titulert «Transcendence».

«Interstellar» kommer på amerikanske kinoer 7. november til neste år, og vi tipper på samtidig premiere her til lands.