«Game of Thrones» er et av verdens største populærkulturelle fenomener, som treffer bredt på tvers av tradisjonelle demografiske kategorier som kjønn og interesser.

Merkelig, da, at noen fremdeles tror at serien er forbeholdt fantasygeeks med tvilsom kroppshygiene og marginal interesse for egen vekt.

Likevel var det premisset for en sketsj i helgens utgave av «Saturday Night Live», der vanligvis hysteriske Zach Galifianakis var vert.

Sketsjen – kalt «Game of Game of Thrones» – var et gameshow der deltakerne tilsynelatende vet alle detaljer om handlingen i serien, men ikke kan et skvett om den virkelige verden:

Se den her (beklager noe laber kvalitet). Hei, Nikolaj Coster-Waldau dukker opp!:

Hrmf.

Amerikanske anmeldere er i ikke særlige nådige i sin omtale av den aktuelle sketsjen:

– Jeg overanalyserer kanskje, men jeg syns det er temmelig irriterende når Saturday Night Live utviser noe nær forakt for et populærkulturelt produkt som dette (…). Jeg er ikke verdens største «Game of Thrones»-fan, men jeg ville aldri funnet på å betvile intelligensen til dem som følger serien. I stedet ville jeg ment at «mye, mye smartere enn meg» er en mer passende beskrivelse, sier Ryan McGee i HitFix.

Joe Reid hos Vulture er tilsvarende kritisk:

– Poenget virker å være at «Game of Thrones»-nerds ikke kan helt vanlige ting fordi de er for opptatt med å pugge detaljer om the Khaleesi? Er det stereotypien vi jobber med her? Jeg er ikke akkurat sikker på at det er veien å gå.

Her er for øvrig Galifianakis’ åpningsmonolog fra helgens SNL: