Glede blant trekkiene i dag: Toppsjef Jeff Gianopulos i Paramount Pictures gikk på podiet på kinobransjemessa Cinemacon i Las Vegas i går og droppet, sånn i forbifarten, nyheten om at studioet ikke bare har en, men to nye Star Trek-filmer i rørledningen.

Dermed er påstandene Spock-skuespiller Zachary Quinto avleverte i den britiske avisa The Observer for et par uker siden, om at det er «planer for en og kanskje fler filmer», bekreftet fra øverste og mest offisiøse hold.

Og den som trodde Paramount hadde fått avsmak på å fortsette den klassiske scifi-serien etter at «Star Trek: Beyond» (2016) underleverte i billettlukene i forhold til de to forrige reboot-filmene (på tross av både gode anmeldelser og Beastie Boys i traileren), og skuespiller Anton Yelchins tragiske død, i kan puste lettet ut.

En annen detalj, som muligens er viktig: Gianopulos nevnte at de nye filmene lages i samarbeid med produksjonsselskapet Skydance, som var sentrale i å få finansiert opp både «Beyond» og «Star Trek Into Darkness» (2013).

Flere detaljer om de nye filmene ble ikke avslørt på Cinemacon i går, men det har dryppet informasjon om flere Star Trek-prosjekter de siste åra:

Sommeren 2016 annonserte regissør og produsent  J.J. Abrams til en vantro intervjuer at de var i gang med å utvikle den fjerde filmen i den nye serien, og avslørte at Chris Hemsworth skulle returnere som Captain Kirks far, og at de to skulle ut på eventyr sammen:

Enda mer oppsiktsvekkende var nyheten som kom i fjor, om at Quentin Tarantino brant inne med en idé til en Star Trek-film han hadde lyst til å regissere – og at manusforfatteren bak «The Revenant» var satt til å få den ned på papiret.

– Dette er morsomme nyheter. Det har vært snakk om en ny film – vil de lage to, er det ekstra gledelig, konstaterer nestleder Jøran Jensen i den norske fanklubben Trekkers Norge. 

Jensen er positivt innstilt til en «voksen» Star Trek-film laget av mannen kjent for filmer som «Pulp Fiction» og «Inglourious Basterds», og som snart går i gang med å filme Brad Pitt og Leonardo di Caprio i periodedramaet «Once Upon a Time in Hollywood».

– Jeg tror det kan bli bra. Det kan uansett ikke bli verre enn J. J. Abrams i registolen. Disse filmene har vært omdiskutert blant hardcore fans, som mener de mangler essensen og filosofien til Star Trek-skaper Gene Roddenberry. Blant annet det optimistiske framtidssynet, sier Jensen.