Tommy Wirkola er ferdig med innspillingen av «Død Snø 2» på Island og snart premiereklar med «Kill Buljo 2». Dermed går turen nå tilbake til Hollywood etter suksessen med «Hansel & Gretel: Witch Hunters».

Neste film ut for Wirkola (ved siden av «Hansel & Gretel»-oppfølgeren), blir «What Happened to Monday?», med svenske Noomi Rapace i hovedrollen.

Rapace skal ifølge Deadline spille rollen som ikke bare én søster – men alle sju! – i en futuristisk thriller som foregår i en verden der en strengt regulert ettbarnspolitikk forbyr flere søsken å eksistere.

– Spennende utgangspunkt for en film! Hva trakk deg til manuset i første omgang?

– Det som trakk meg var rett og slett bare at det var et utrolig bra manus, med et fantastisk konsept. Jeg har lenge vært på utkikk etter noe «annerledes» enn det jeg vanligvis gjør, og «What Happened to Monday» er akkurat det. Gleder meg stort til å sette igang med dette, sier Wirkola til Filter.

Filmen er basert på et Black List-manus av Max Botkin, som åpenbart er attraktiv for norske regissører. Allerede i 2011 kom nemlig nyheten om at Morten Tyldum skulle regissere filmen.

Men nå er det altså Wirkola som har overtatt jobben, og han har gjort visse endringer underveis: Hovedpersonen i filmen var nemlig i utgangspunktet mannlig.

– Var det på grunn av Noomi at du valgte å endre rollen fra en mann til en kvinne?

– Jeg har kjent Noomi i noen år nå, og har vært på utkikk etter noe å gjøre med henne, så når jeg leste dette, så tenkte jeg med en gang tanken på å gjøre hovedkarakteren om til en kvinne, og så caste Noomi i den rollen, sier Wirkola til Filter.

Han kan fortelle at både produsentene og finansiørene heldigvis var både enige om og gira på tanken:

– Jeg ga manuset til Noomi, og hun elsket det like mye som jeg gjorde, og ble ikke skremt av tanken på å spille sju søstre i en og samme film. Mange skuespillere ville snudd i døra når de leste det, for det kommer til å bli utrolig utfordrende og hardt, men Noomi er fryktløs, samtidig som hun er en av de beste skuespillerne der ute nå, så jeg ser sykt fram til å jobbe med henne på «What Happened To Monday», forteller Wirkola.

Vi illustrerer filmen ved hjelp av Google Images.

«What Happened to Monday?» produseres av Raffaella De Laurentiis («Dune», «Conan the Barbarian») og Philippe Rousselet («Source Code», «Lord of War»).

Handlingen byr på en kompleks historie, her er litt flere detaljer fra manuset:

Da en kvinne føder sjulinger bestemmer hun seg for å beholde alle barna og skjule dem. Alle får navn etter en ukedag (derav tittelen), og for at disse ikke skal bli tatt av blodtørstige agenter eller andre myndighetspersoner utvikler moren et komplekst system der kun ett av barna får være ute av gangen og alle til enhver tid må informere de andre om hva han gjør.

Etter flere år kommer imidlertid myndighetene på sporet av sjulingene, og hovedperson Torsdag blir nødt til å finne hvem som har lekket hemmeligheten om dem til myndighetene før det er for seint.

Interessant nok blir Rapace – som i sin tid faktisk var aktuell for «Hansel & Gretel» – nå ifølge Deadlina en av få kvinnelige skuespillere som får skrevet om kjønnet til en hovedrolle for å passe til seg. I den eksklusive klubben finner man blant andre Angelina Jolie, som tok «Salt»-rollen fra Tom Cruise.

Les også: Alt er bedre i toer’n – her er plakaten til «Kill Buljo 2»

Her er forøvrig en sylfersk trailer for «Kill Buljo 2» fra VGTV: