Selv vi med et avklart og ikke spesielt gladironisk forhold til 80-tallet, strammet lattermusklene da vi fikk se traileren til den svenske 80-tallsactionhyllesten «King Fury»

…og den enda mer koko musikkvideoen til David Hasselhoff, som var med å promotere filmen:

David Sandbergs 30 minutter lange kortfilm ble finansiert via Kickstarter (den skulle egentlig bli en langfilm, men nådde ikke målet), og ble også tatt ut til Directors’ Fortnight under årets Cannes-festival.

Sandberg er en talentfull 3D-animatør som (i likhet med oss andre) vokste opp med en vanvittig mengde amerikansk populærkultur – fra «Teenage Mutant Ninja Turtles» til «Thundercats», Chuck Norris og «Street Fighter».

Ideen med prosjektet var egentlig bare å samle massevis av elementer fra filmene han elsket, og deretter be internett om hjelp. Siden han ikke hadde råd til profesjonelle skuespillere, innehar han selv hovedrollen.

Prosjektet fikk masse oppmerksomhet på nettet, og blant dem som kontaktet ham var The Lonely Island, komiker/popgruppa med bakgrunn fra «Saturday Night Live». Jorma Taccone endte opp med å spille Adolf Hitler, «Kung Führer», som Kung Fury reiser tilbake i tid for å grisebanke.

Og nå er det muligens også en langfilm på vei. Et manus er allerede ferdigskrevet, og produsentene David Katzenberg og Seth Grahame-Smith er ombord.

Men først, altså: Verdenspremieren på «Kung Fury» kan du se på SVT2 torsdag 28. mai kl. 22.15, og omtrent samtidig på Youtube.