Med denne farten er det ikke lenge før vi snart remaker fjorårets filmer. Etter å de siste årene har gjenskapt 70-tallets «Carrie» og 80-tallets «Fright Night» har Hollywood allerede rukket å komme til 90-tallet, hvor Sony Pictures nå planlegger å gjenskape «I know what you did last summer», skriver Deadline.

Selve arketypen på tenåringsskrekkfilmen – med fire unge, pene mennesker som blir truet av en skummel massemorder – ett år etter at de dekket over en bilulykke. Filmen ble, tross litt blandet mottakelse, til en 90-tallsklassiker – om enn ikke like stor som «Skrik» – som blant annet dyttet Sarah Michelle Gellar og Jennifer Love Hewitt fram i lyset.

Den kreative kraften i nyskapingen skal være regissør og manusforfatter Mike Flanagan. Han stod nylig bak lavbudsjettsskrekkfilmen «Oculus» – med «Doctor Who»-skuespiller Karen Gillan i hovedrollen – etter å ha dukket opp fra et velfinansiert Kickstarter-prosjekt.

Skrekksuksesser som «Insidious», «The Conjuring» og selvsagt «Paranormal Activity»-serien har gjort billige grøss populære igjen. Forskjellen er selvsagt at disse historiene var, iallfall i tanken, originale. Flanagan er kanskje det mest spennende med prosjektet – som vi frykter at Sony mest ser på som en mulig pengemaskin.

Neal Moritz produserer, på samme måte som han gjorde da originalen kom for 17 år siden. Han har senere slått seg opp som produsent på blant annet «Fast & Furious»-franchisen.

Originalregissør Jim Gillespie har ingenting med denne filmen å gjøre, og manusforfatter Kevin Williamson – som også skrev alle (4) filmene i «Skrik»-serien – har i stedet fått maksimere seriemorder-fetisjen sin i seriemorderkult-serien «The Following».

Målet er premiere i 2016 – mest sannsynlig på sommeren. Her er traileren for originalen frå 1997.