De fleste tv-serier bygger på ideer som har gjæret i over- og underbevisstheten til en forfatter i årevis. Andre ganger går det åpenbart veldig kort tid fra en serie-idè unnfanges til du og jeg kan sitte og se den.

Dette er et eksempel på det sistnevnte. For Netflix offentliggjorde i går at de om kort tid vil lansere komiserien «Space Force», en serie basert på et utspill fra Donald Trump i juni i fjor.

Bak det hele står skuespiller Steve Carrell og showrunner Greg Daniels, som dermed har samarbeidet for første gang siden de lagde den amerikanske versjonen av «The Office». Den gikk i perioden 2005-2012 og er angivelig fortsatt en av de mest sette på Netflix i USA.

Elitesoldater. In space!

Så har du kanskje glemt det blant alle de andre eskalerende skandalesakene som omslutter den 45. presidenten, men i juni i fjor annonserte altså Trump at han hadde instruert forsvarsdepartementet om å opprette en militær «romstyrke».

Romstyrken, som slett ikke har vært noe fagmilitært ønske fra Pentagon, skal ifølge Trump ha sin egen elitesoldatgruppe og være en uavhengig forsvarsgren på linje med hæren, marinen og luftvåpenet. 

Begrunnelsen for at den trengs er at romfartsnasjoner som Russland og Kina kan komme til å angripe viktige kommunikasjonssatellitter – Kina demonstrerte sin evne til å skyte dem ned satellitter i 2007 – mens kritikerne, fra Bernie Sanders til tidligere forsvarsminister James Mattis, peker på at det finnes større trusler å kaste milliarder av dollar etter.

(Dessuten jobber det allerede 30 000 mennesker med romrelatert forsvar i US Air Force).

«Jada, jada, men ELITESOLDATER I ROMMET!» (Foto: Gage Skidmore CC BY-SA 2.0)

Netflix-serien skal følge de stakkars byråkratene som må sette Trumps vilje ut i livet. Den beskrives som en «arbeidsplass-komedie», og har fått en såkalt straight-to-series-ordre – det vil si at de bare kan kjøre på og lage første sesong uten å gå omveien om en pilotepisode.

Og kjøre på må de, hvis strømmetjenesten skal ha sine ord i behold om at serien er coming soon, for ifølge The Hollywood Reporter har de ikke engang skrevet ferdig manus.

Får astronomisk lønn

Carrell, som for tida er kinoaktuell i den seriøse dramafilmen «Beautiful Boy» og i oktober takket ja til en rolle i den nye Apple-serien til Jennifer Aniston, får til gjengjeld en avlønning som sprenger alle tidligere rekorder for tv-seriebransjen. Ifølge THR vil han motta mer enn en million dollar per episode han leverer av «Space Force».

Premisset for serien kan for øvrig lede tankene til boka den ferske Netflix-produsenten Barack Obama (jeg tuller ikke!) i fjor kjøpte tv-rettighetene til – Michael Lewis’ «The Fifth Risk», som handler om nettopp konsekvensene av Trump-administrasjonens gapende mangel på relevant kompetanse på en rekke fagfelt.

Men det er altså ikke Obama som er produsent på «Space Force».