Hadde det ikke vært for Jon Favreau, ville det neppe vært noe «The Avengers»-film heller. Med de to «Iron Man»-filmene han regisserte banet han vei for superheltene helt opp til toppskiktet i Hollywood der de, ledet av regissør Josh Whedon, hittil har cashet inn over en milliard dollar i internasjonale kinoinntekter.

Men før arbeidet begynner på den planlagte «The Avengers»-oppfølgeren, skal Robert Downey jr. nok en gang ikle seg Tony Starks Iron Man-rustning i «Iron Man 3».

I et intervju med Hollywood Reporter forteller Jon Favreau at innspillingen av denne filmen starter i Wilmington om et par uker. Favreau regisserer ikke filmen selv, i stedet har han hentet inn Shane Black – som jobbet sammen med Downey jr. i «Kiss Kiss, Bang Bang».

Favreau mener at det eneste rette for Iron Man etter «The Avengers» er å starte med en modig og inspirert innfallsvinkel – og at samarbeidet mellom Downey jr. og Shane kan gi et interessant og uventet resultat:

– Jeg er glad for å se at de endrer litt på tonen fra «The Avengers». Dette kommer til å bli noe spennende og helt annerledes, og jeg er glad for å være en del av det, sier han til Hollywood Reporter.

I motsetning til andre superhelter som ofte framstilles på en noe mørkere måte når det er snakk om et tonskifte, er ikke dette tilfellet for neste «Iron Man», ifølge Favreau:

– Det blir vel snarere litt mer offbeat, vil jeg si. Shane og Robert har definitivt et originalt syn på karakteren, og jeg tror de går litt dypere inn på hva som får Tony Stark til å tikke. De spiller mer på de uforutsigbare kvalitetene ved figuren, noe jeg tro fans kan sette pris på.

Favreau kommer til å være tungt involvert i filmprosessen, men han har også andre baller i lufta. En av de største er den nye, postapokalyptiske tv-serien «Revolution», som han har regissert piloten til i samarbeid med produsent J.J. Abrams (kjent for «Lost», «Star Trek», for å nevne noe) og Eric Kripke («Bad Robot», «Supernatural»).

– Jeg kommer til å være involvert videre med serien. Jeg kommer til å produsere serien, og så snart jeg er ferdig med «Iron Man 3» vil jeg returnere til skrivestua og klekke ut ideer til den nye sesongen – samt forhåpentligvis enten regissere eller være involvert i framtidige episoder på et eller annet vis, sier Favreau – som sier at selv om serien deler noe DNA med «Lost» og «Bad Robot», skuler den også til «Game of Thrones» og «Lord of the Rings».