Jøsses! Dette med hvem som leder Oscar-utdelingen pleier egentlig å være ganske uinteressant. Som regel klarer produsent og manusforfattere å gjøre alt glatt og relativt umorsomt uansett.

Men i år har åpenbart Academy of Motion Picture Arts and Sciences åpenbart bestemt seg for å sprite opp litt. For et par uker siden ble det kjent at neste års nominasjoner kommer til å bli offentliggjort før Golden Globe-utdelingen, og i ettermiddag ble årets vert offentliggjort.

Seth MacFarlane!

Den snart 40 år gamle komikeren og animatøren – best kjent for seriene «Family Guy» og «American Dad», samt komedien «Ted» – sier følgende i en uttalelse.

– Det er helt overveldende å bli spurt om dette oppdraget. Da jeg først hørte om dette tenkte jeg to ting: 1) Jeg håper å kunne leve opp til den høye standarden satt av mine forgjengere, og 2) jeg håper ikke de finner ut at jeg også var vert for roastingen av Charlie Sheen.

MacFarlane har også sluppet en video der han forteller nyheten om Oscar-jobben til sin far:

For øvrig delte MacFarlane ut pris under årets Emmy-utdeling, men hadde da trøbbel med å finne mikrofonen. Det gjelder å komme på øvingene nå, kompis.