Det er et tidvis smertelig kjærlighetsforhold vi gjennom de siste årene har bygget opp til Aaron Pauls rollefigur Jesse Pinkman i «Breaking Bad». Å være av-og-på-dophue som jobber i et crystal meth-laboratorium kan ikke være lett, bukken og havresekken og alt det der.

Når Paul nå dukker opp i dramafilmen «Smashed», snus imidlertid rollene litt på hodet. Her er det ikke havresekken Pauls rollefigur Charlie må passe på, derimot er det kjæresten Kate (Mary Elizabeth Winstead) som trenger litt ekstra oppmerksomhet når hun begynner å prøvesmatte på glasspipa.

«Smashed» mottok strålende anmeldelser etter at den ble vist på Sundance-festivalen tidligere i år, og nå er den første traileren endelig ute. «I går endte jeg opp med å røyke crack» er en innledende setning som effektivt stikker hull på festballongen som åpenbart (og kanskje litt for lenge) har preget ekteskapet mellom Kate og Charlie.

Der det tidligere bare har vært gøy å bli knusedrita, sklir det for Kate sin del gradvis ut når hun blir mer og mer asosial – og altså roter seg borti crackpipa – noe som ikke lett lar seg kombinere med jobben som barneskolelærer.

Fin trailer, egentlig, oppi alt mørket sånne filmer gjerne bringer med seg. Musikken til filmen er forøvrig laget av Eric D. Johnson fra Fruit Bats og Devendra Banhart-kompis Andy Cabic i Veviter, passende nok.

«Smashed» kommer på amerikanske kinoer 12. oktober. Ikke noe info om norsk kinodato ennå, vi lurer derfor på om filmen kanskje, muligens kommer rett på video …