(stemme): «This fight is for the UNITED STATES OF AMERICA»

(trompetmusikk eksalerer)

(Store bokstaver): A STEVEN SPIELBERG FILM

Oscar, anyone? Dette er bare et helt tilfeldig utdrag fra den første traileren til Steven Spielbergs storfilm om den amerikanske presidenten Abraham Lincoln, en rolle som ganske sikkert sørger for at Daniel Day-Lewis snart kan sette noe gjevt på peishylla (nok en gang).

Filmen er hakket mer seriøs enn «Abraham Lincoln: Vampire Hunter», og konsentrerer seg derfor mer rundt presidentens unike lederevner fram til han ble skutt og drept, mer enn hans hang til å drepe vampyrer.

– De siste fire månedene av sitt liv var han veldig fokusert på to ting. En av dem var selvfølgelig å få en slutt på borgerkrigen, det andre var å få gjennom grunnlovstillegget som ville forby slaveriet, sa Steven Spielberg da han diskuterte filmen igår, ifølge HitFix.

Også Joseph Gordon-Levitt, som spiller Lincolns sønn Robert Todd Lincoln, synes at filmens grep om mennesket Abraham Lincoln er spesielt interessant:

– Vi har guddommeliggjort denne mannen. Vi har ansiktet hans på  femdollarsedlene. Vi har satt opp store statuer av ham. Han er blitt et ikon for amerikansk kultur. Jeg satte derfor stor pris på å se en film hvor han er et menneske, der han gjør feil og må inngå kompromisser. Fordi, la oss innse det: I vår kultur er det mye av dette akkurat nå. Vi tar tak i folk og gjør dem om til ikoner og symboler, og slutter samtidig å behandle dem eller tenke på dem som vanlige mennesker.

«Lincoln» har amerikansk premiere 16. november i år. Vet du når den kommer til Norge, da? 1. februar 2013. Jaja.