This is Spaaaaarta – til sjøs!

Warner Bros. har sluppet de første to bildene fra «300: Rise of an Empire», en film som heldigvis ikke har norsk premiere før den 13. september i år – lenge etter at vi mer «normale» menn forlengst har sluttet å vurdere bar overkropp eller ei gjennom sommeren.

Her er det nemlig store mengder med svulmende magemuskler og spraytan, akkurat som i forgjengeren. Kanskje ikke så rart, ettersom filmen kjører et parallelløp med handlingen i førstefilmen.

Ifølge USA Today vil vi følge den greske generalen Themistokles (spilt av Sullivan Stapleton) og hans hær mens de kjemper mot den persiske hæren til sjøs.

Til tross for at den filmatiske stilen fortsatt låner mye fra Frank Millers tegneserieklassiker, lover regissør Noam Murro («Smart People») at båtlivet i oppfølgeren krever «en helt annen koreografi på slåssingen og krigen».

«300» handlet i stor grad om hvordan få soldater klarte å nedkjempe mange, takket være store mengder muskler og mot – men også en taktisk plassering i et lukket landskap. Når krigen nå flyttes over på havet, vil vi få litt mer variasjon på slagscener og taktikker – selv om David vs. Goliat-temaet fortsatt står i sentrum.

– De få mot de mange er fortsatt et viktig element. Det er hundrevis av soldater mot hundretusenvis. Alt handler om å bruke hjerne og taktikk i kampen mot den største makten, forklarer Murro til USA Today.

Den sterkeste makt er i dette tilfellet ledet av den persiske kommandøren Artemesia, spilt av Eva Green. Hun er nestkommanderende under den gudeopphøyde Xerxes (spilt av Rodrigo Santoro) og har et personlig motiv for sitt hat mot grekerne etter at de drepte familien hennes som barn.

Der de spartanske krigerne i førstefilmen hadde krig i blodet, møter vi denne gang mer «vanlige» folk.

– Dette er mennesker som ikke ønsker å slåss, de kaller seg ikke engang spartanere. Dette er vanlige folk som må gjøre dette for å ikke bli underkastet et diktatorregime. Filmen er ikke en blåkopi av originalen, det er en ganske annerledes historie som fortelles, med noe av smaken fra «300», sier Murro.

Mens vi venter på traileren fra oppfølgeren, skader det aldri med en gjensyn fra originalen: