Man kan si mye om crowdsourcing. Men er det én ting Kickstarter-bølgen har vist, er det at fans er villige til å bla opp dersom du for eksempel heter Zach Braff eller lager filmer om Veronica Mars.

Nå håper den porsgrunnsbaserte fotografen Jørn Steen på at det også finnes noen der ute som er opptatt av black metal, biking, vikinger og zombier, når han nå samler inn penger til sin første spillefilm «Saga» – som han selv skriver, regisserer, produserer og filmer.

Med en sånn kombo skulle man vel tro at folk var villige til å bla opp? Foreløpig har filmen hentet inn 170 av totalt 40.000 euro på det norske crowdfunding-nettstedet Newjelly – det er med andre ord et lite stykke på vei.

Forhåpentlig kan Steen få litt drahjelp fra sin hovedrolleinnehaver Ted «Nocturno Culto» Skjellum, kjent fra band som Darkthrone, Sarke og Satyricon.

I filmen skal han spille en regissør av metal-musikkvideoer, som bestemmer seg for å lage en vikingfilm basert på sagaen om Øyrbyggjene. Filmen viser seg å være en zombiehistorie om en død viking som krafser seg ut av gravplassen og terroriserer lokalbefolkningen.

Ifølge beskrivelsen videre skal Culto kjøre en Moto Guzzi, og få hjelp av bikervennene sine som spiller statister i filmen.

Temmelig meta, virker det som.

Om du velger å bidra til filmen, kan du motta ting som en plakat (10 eur0), en caps (15 euro), t-skjorte (20 euro) og en større pakke med filmen, en dokumentar og litt ekstra (setningen der avsluttes med «and») for 50 euro.

Som en kommentator (tipper prosjektet vil tiltrekke seg noen internasjonale metalhuer) påpeker på prosjektsiden:

You should have a reward where you get a riff, skype session or something similar with Nocturno.