Det er bare et par dager siden de første bildene av Naomi Watts i rollen som prinsesse Diana i spillefilmen «Caught in Flight» dukket opp.

Men dette er ikke den eneste filmen om den avdøde prinsessen som er (eller rettere sagt har vært) underveis. Fram til i dag har dokumentarfilmen «Unlawful Killing», med (som navnet antyder) en hakket mer kontroversiell tilnærming til det dramatiske dødsfallet i Paris, vært lanseringsklar.

Nå kan imidlertid The Sun melde at filmen, som allerede er blitt vist på filmfestivalene i henholdsvis franske Cannes og irske Galway, blir skrinlagt. Grunnen skal være at distributørene ikke kunne sikres et vern mot eventuelle juridiske krav om filmen ble satt opp.

Kanskje ikke så rart at noen ble nervøse: Ifølge britiske advokater inneholder nemlig dokumentaren hele 87 omstridte påstander som eventuelt måtte fjernes om filmen skulle kunne settes opp i Storbritannia.

En av de aller mest kontroversielle påstandene er den mye omtalte teorien om at Diana ble drept i en sammensvergelse – som til alt overmål involverte hennes tidligere svigerfar prins Philip.

«Unlawful Killing» er blitt solgt over hele verden. Men det var en spesifikk type forsikring som ble påkrevd av amerikanske distributører for å beskytte deres franske og britiske kontorer, sier en representant for filmen til The Sun.

– Dette viste seg umulig å få til. Filmen er derfor trukket tilbake for all framtid

Dokumentarfilmen har hittil kostet 2,4 millioner britiske pund å lage, penger som i stor grad er blitt skaffet til veie av Mohamed Al-Fayed – faren til Dodi Al-Fayed, som døde ved Dianas side. Al Fayed har hele tiden hevdet at dødsfallene ikke var en ulykke.