Det er mye rart som blir filmatisert om dagen, vi trenger vel strengt tatt bare nevne «Battleship» og den kommende «Monopol»-filmen.

Men nå jobbes det med en filmatisering av en bok jeg ikke helt så komme: Guinness’ rekordbok.

Den årelange tradisjonen med å utgi en referansebok over alle verdensrekordene – alt fra lengdeløp til ølstyrting – oppsto først da bryggerisjef Sir Hugh Beaver (haha!) hos Guinness kranglet med noen andre på en jaktsamling over hvilken av fuglene de jaktet som fløy raskest. Han innså raskt at ingen hadde samlet disse rekordene folk gjerne kranglet over på pubene rundt om i landet, og bestemte seg for å gjøre noe med det.

Mange år senere er de aller fleste verdensrekorder, uansett bizarrograd, hvert år å finne under juletreet til titusener av nordmenn – selv de som ikke vanligvis ikke setter pris på bøker.

Men hvordan i alle dager er det Danny Chun nå går fram, når han ifølge Deadline skal lage en filmversjon av den velkjente rekordboka? Gudene vet, men Warner Bros. har vel hatt en plan når de har gitt ham manusoppdraget.

Chun, som tidligere har jobbet med den amerikanske versjonen av «The Office» får neppe noe enkel jobb. Tidligere har Paramount forsøkt seg på noe tilsvarende, men en film basert på Ripley’s Believe It Or Not. Filmen, som hadde et budsjett på 175 millioner dollar og skulle regisseres av Tim Burton med Jim Carrey i hovedrollen, ble kansellert bare uker før innspillingen skulle starte.

Guinness-filmen skal visstnok være en spillefilm, ikke en dokumentar, så det er all grunn til undring. Lurer på hvem som skal spille verdens høyeste mann?