Du skulle tro at noen, på et eller annet tidspunkt, ville stusse over at de var i ferd med å gi ut en plakat med bilde av et eksploderende høyhus, og samtidig be folk om å holde av 11. september.

Cinema Blend var snartenkte nok til å ta et skjermbilde før denne tweeten ble fjernet:

tnmt

Det er den australske plakaten til «Teenage Mutant Ninja Turtles» som har skapt rabalder, med denne uheldige referansen til terroren i 2001. Mange opplevde det som provoserende, spesielt siden filmen er satt til New York.

Så snart Paramount la sammen to og to, ble plakaten trukket.

– Vi er virkelig lei for å ha brukt den illustrasjonen, i reklamematerialet for premieren i Australia den 11. september. Å kombinere det bildet med den datoen var en tabbe. Vi mente ikke å provosere, og har tatt umiddelbare grep for å fjerne plakaten, sier Paramount i en uttalelse til BuzzFeed.

Høyst sannsynlig er det snakk om nettopp en ærlig blunder, for Paramount ville ha lite igjen for å provosere folk med overlegg – selv om de får aldri så mye presse av dette.

«Teenage Mutant Ninja Turtles» kommer til Norge 8. august.

Filmen regisseres av Jonathan Liebesman («Battle Los Angeles», «Wrath of the Titans»), og har blant andre Megan Fox, Alan Ritchson, Johnny Knoxville, Noel Fisher, Will Arnett, William Fichtner og Whoopi Goldberg på rollelista.

Her er en større versjon av plakaten:

tmnt-poster