Gårsdagens «Game of Thrones» var en prydbusk av dimensjoner men avsluttet med en heller lei hodepine for Oberyn Martell.

Sjarmøren med kallenavnet The Red Viper, spilt av Pedro Pascal, gikk i duell med The Mountain, spilt av den islandske muskeltønna Hafþór Júlíus Björnsson, verdens tredje sterkeste mann (som ifølge et nylig Reddit-nettmøte fikk rollen ved å løfte en av castingfolkene da han var inne på audition).

Mer enn bare en kamp for Tyrions liv var det også en måte for Oberyn å endelig ta hevn for at The Mountain voldtok og drepte søstera hans, samt tok niesa og nevøen av dage.

Helt sånn gikk det ikke, idet The Mountain bokstavelig talt knuste hodet hans så det sprengte som en overmoden vannmelon.

Spørsmålet man i slike tilfeller må stille seg er selvsagt «er dette mulig?»

Time Magazine har selvsagt forsøkt å svareGåten Oberyn.

De refererer en undersøkelse hvor forskere først dynket noen ekte hodeskaller i vann (for å simulere det fuktige miljøet inni en menneskekropp) før de fylte dem med luftpistolkuler for å få vekta riktig.

Deretter utførte de en kompresjonstest på hodeskallene og oppdaget at de ville gå i stykker under en kraft på rundt 236 kilo, eller rundt 2300 Newton.

Ifølge artikkelen taler mange for at The Mountain ville klart oppgaven i det virkelige liv også.

Han veier mer enn dobbelt så mye som en vanlig mann, er høyere og kan dra fordel av tyngdekrafta når han ligger oppå Oberyn og klemmer rundt hodet hans.

– Samtidig har han ulempen med at armene hans starter fra stillstand, så de har ikke fordelen av noen særlig akselerasjon – årsaken til at en boksers slag kan generere mye mer enn de 236 kiloene som trengs, skriver Time-journalist Lily Rothman.

Til syvende og sist faller hun likevel ned på konklusjonen om at, joda, det ville nok gått.

Foruten de rent vitenskapelige spørsmålene var det andre ting som også fanget manges interesse under denne ukas episode.

Store deler av duellen, hvor Oberyn gjentar søsteras navn og hva The Mountain gjorde mot henne, var nemlig en hyllest til klassikeren «The Princess Bride» og hevneren Inigo Montoyas innøvde mantra, som han gjentar og gjentar i sverdduellen med sin nemesis, den seksfingrede mannen:

– My name is Inigo Montoya. You killed my father. Prepare to die.

Referansen dukker opp både i bøkene og tv-serien.

– George R.R. Martin skrev det etter å ha sett «The Princess Bride», forteller Pascal til TV Guide.

– Hele livet til denne rollefigurens formes av hevnlyst på grunn av den tragiske voldtekten og drapet på søstera og niesens og nevøens død. Så å nå det øyeblikket hvor han kan si de ordene foran alle er veldig mektig.

Twitter ble da også kjapt fylt opp av folk som påpekte likheten med den klassiske filmen, noe blant andre Flavorwire plukka opp.

«Game of Thrones», eller David Cronenberg Presenterer: «The Princess Bride», skriver @joshgondelman, mens «Iron Man»-regissør Jon Favreau tvitrer at:

– Jeg må se «The Princess Bride» bare så jeg kan føle meg ren igjen.

Pedro Pascal selv nøyde seg med følgende tweet:

– Au.

De som syntes det var vondt å se ham og The Mountain være uvenner kan i det minste trøste seg med Instagram-bildet Pascal la ut hvor han og verdens tredje sterkeste mann koser seg i sola når kameraene ikke ruller.