Enten du liker det ikke: Filmklassikeren «Fargo» er i ferd med å bli tv-serie, og er blant titlene vi tok med på vår liste over seriene vi gleder oss mest til i 2014.

Ikke minst skyldes entusiasmen en på papiret sterk gjeng med skuespillere involvert. Nå er det første bildet fra serien sluppet, med Martin Freeman som den patetiske og forslåtte forsikringselgeren Lester Nygaard (karakteren som baserer seg på den William H. Macy spilte i filmversjonen).

For øvrig får vi i serien et gjensyn med Bob Odenkirk (som politimannen Billy Olsen), Billy Bob Thornton (som den skurkete Lorne Malvo), og Oliver Platt (som Minnesotas supermarked-konge Stavros Milos).

I tillegg får vi se Colin Hanks («King Kong», «Dexter») i en ledende rolle.

Dessverre blir det imidlertid ikke noe gjensyn med karakteren Marge Gunderson (spilt av Frances McDormand i 1996-versjonen).

Dette vil heller ikke bli noen tv-serie-nyinnspilling av handlingen i filmen, men snarere en serie «inspirert av» universet fra filmversjonen.

Hendelsene utspiller seg i småbyen Bemidji, Minnesota – en by med 13 000 innbyggere, USAs uoffisielle curlinghovedstad, og der det finnes et stort miljø av etterkommere etter norske utvandrere.

Serien er delprodusert av Coen-brødrene, som regisserte originalen, men brødrene har hatt forsvinnende lite kreativ innflytelse på hvordan den kommer til å ende opp.

«Fargo» vil uansett komme i 10 episoder i første omgang, og vises i USA via kabelkanalen FX. Premieredato er foreløpig ikke satt.

PS: Dette er ikke første gang det er blitt forsøkt gjort en tv-serie av «Fargo». I 1997 spilte «The Sopranos»-skuespiller Edie Falco inn en pilotepisode, der hun overtok rollen som Marge Gunderson etter Frances McDormand, mens Kathy Bates regisserte. Piloten ble imidlertid aldri plukket opp og gjort til serie.

ediefargo