Det er ikke nytt at Det hvite hus i Washington D.C. blir angrepet på film. Men i tidligere skildringer, som i «Independence Day» og «Mars Attacks» er det hele så søkt og morsomt at det er lett å riste leende på hodet og tenke at presidenten nok fortsatt er trygg i sitt lune rede.

Nå kommer imidlertid en ny bølge med filmer som skildrer angrep på Det hvite hus som er såpass realistiske og (i våre lite sikkerhetsklarerte hoder) sikkert gjennførbare angrep som nok kan få Obama til å sove litt mindre rolig om natta.

En av dem er «Olympus Has Fallen», som nå har fått et nytt redband-klipp du kan se her:

Olumpus er Secret Services kodeord for nettopp Det hvite hus, og som tittelen antyder lover dette angrepet lite godt for storstua. Gerald Butler spiller en eks-secret service-agent som må redde presidenten, spilt av Aaron Eckhart – han blir nemlig kidnappet av gutta som gyver løs på hjemmet hans med rakettkastere.

Filmen er regissert av Antoine Fuqua («Training Day»), som basert på inntrykket fra klippet godt mulig kan ha skapt en helt ålreit actionfilm av den potensielt lettglemte sorten. Kanskje kan markedsføringsstuntet via videotjenesten Vine gi en ønsket drahjelp fram mot premieren i mai?

En annen film vi er spente på hvordan blir, er høstens «White House Down». Med folk som Channing Tatum, Jamie Foxx, Maggie Gyllenhaal, Morgan Freeman, Angela Bassett og Ashley Judd burde jo filmen ha noe for seg – vi får se når den første traileren kommer.

De første bildene fra filmen tyder i hvert fall på at det blir nok action:

… og vi vet jo at Jamie Foxx er flink til å spille amerikansk president:

En tredje angrepsfilm som også er på vei (som vi kommer på i farta) er på sin side av den litt mer urealistiske sorten … eeeeelller?