Det er vel få av oss som på et eller annet tidspunkt ikke har blitt fullstendig hekta på en tv-serie, og sett alt for mye av den på kort tid. Før måtte man kjøpe dvd-bokser for å kunne se mye på en gang, nå legges gjerne hele nye sesonger ut på strømmetjenester som Netflix. Bingewatching har blitt en akseptert del av samfunnet, på lik linje med sex og bensinstasjoner. Om du tenker å bingewatche en serie kan du tilogmed planlegge det med sider som Bingeclock.

giphy

Men dette vet du jo. Hvorfor skriver jeg det da? Jo, det er viktig å sette konteksten litt i en sak først, jeg kan ikke bare hoppe rett til poenget. Dessuten kan det jo hende at det er noen som leser dette som ikke har alle disse tingene helt på plass ennå, og det er viktig å komme også disse leserne i møte. Slapp av du, her er poenget:

Netflix har lenge benyttet seg mye av både statistikk og algoritmer i tjenesten sin. Da det visste seg at Adam Sandler var svært populær blant deres brukere, valgte Netflix for eksempel å bestille noen Sandler-filmer eksklusivt for strømmetjenesten.

Nå har Netflix ifølge The Verge lagt ut en oversikt over hvor mange episoder det tar før du blir hekta på 25 av deres serier. Definisjonen på «hekta» er når 70% av episodens seere ser resten av første sesong.

Netflix_US_FINAL

Her er den fullstendige lista:  

·         Arrow, Episode 8

·         Bates Motel, Episode 2

·         Better Call Saul, Episode 4

·         Bloodline, Episode 4

·         BoJack Horseman, Episode 5

·         Breaking Bad, Episode 2

·         Dexter, Episode 3

·         Gossip Girl, Episode 3

·         Grace & Frankie, Episode 4

·         House of Cards, Episode 3

·         How I Met Your Mother, Episode 8

·         Mad Men, Episode 6

·         Marco Polo, Episode 3

·         Marvel’s Daredevil, Episode 5

·         Once Upon A Time, Episode 6

·         Orange is the New Black, Episode 3

·         Pretty Little Liars, Episode 4

·         Sense8, Episode 3

·         Sons of Anarchy, Episode 2

·         Suits, Episode 2

·         The Blacklist, Episode 6

·         The Killing, Episode 2

·         The Walking Dead, Episode 2

·         Unbreakable Kimmy Schmidt, Episode 4

Det er verdt å merke seg at ingen ble hekta etter første episode, men at flere serier som «Breaking Bad» og «The Walking Dead» får lojale fans allerede etter andre episode. For en mer utfyllende oversikt over hva som skjer i episodene som får folk hekta, se her (OBS: inneholder naturlig nok noen spoilere)

Ifølge Netflix er det også litt variasjoner blant de forskjellige landene. Nederlendere blir som regel hekta en episode før alle andre, tyskere er spesielt glad i «Arrow» og franskmenn er de raskeste til å bli hekta på «How I Met Your Mother». Brasilianere brukte en episode mindre på å bli hekta på «Better Call Saul» en episode før mexicanere, mens australiere og new zealandere nesten alltid brukte en episode eller to mer enn resten av verden før de ble hekta.

2048857

At Netflix vet dette er både kult, men også litt ubehagelig, men så lenge Netflix lager mer av «House of Cards» får vi vel bare godta at overvåker alt vi gjør mens vi bruker tjenesten deres.

Leser du fremdeles? 😉 (Dette er en referanse til Netflix…)