Én ting er å sende tekstmeldinger mens man er på kino, det er kanskje ille nok. En annen ting er å sende dem under «12 Years a Slave», den – visstnok – sterkeste filmen som har vært laget om USAs slavehistorie noensinne.

Blir litt som å kline under «Schindlers liste»:

Men så var det åpenbart det Madonna gjorde, under en visning på New York Film Festival søndag. Hun klinte ikke, altså, men hun satt visstnok halvparten av tiden med nesa over mobilskjermen.

Ifølge The Guardian ble så popdronningen kontaktet av en annen publikummer og bedt høflig om å slutte med mobilbruken, hvorpå Madonna svarte:

– Det er forretninger… slavedriver!

Det siste ordet («enslaver» var det engelske ordet hun brukte) er – hvis ikke du forstod det – er en ganske ufølsom referanse til filmen de så (når Madonna altså ikke leste eller skrev meldinger):

Dette låter jo direkte sjukt, og vi var litt i tvil om vi egentlig skulle tro på saken (men mange «seriøse» medier videreformidler hendelsen, og Madonnas management har ikke gjort noe forsøk på å benekte).

Kinoen Madonna satt i tilhører for øvrig Alamo Drafthouse, en kvalitetsbevisst kjede med nulltoleranse for mobilbruk, og det tok ikke lang tid før gründer Tim League reagerte med å bannlyse dama:

Riktignok har League seinere sagt at twittermeldingen er en spøk, men spør du oss skal Madonna bare være glad for at ingen ringte politiet.