Det har lenge vært kjent at Kristoffer Joner måtte droppe rollen som den rare professoren i den norske filmen «Doktor Proktors tidsbadekar», for å kunne spille i storfilmen «The Revenant», sammen med bla. Tom Hardy og Leonardo Dicaprio.

Alejandro Gonzàlez Iñárritus (Birdman, Babel, Biutiful, 21 Grams) kommende western-film ventes å gjøre storeslem på den neste Oscar-utdelingen og er basert på en sann historie om en jeger (Leonardo Dicaprio) som blir brutalt angrepet av en villbjørn, og etterlatt for å dø i skogen av sitt eget jaktlag. Kristoffer Joner har fått munnkurv og vil ikke snakke for mye om rollen sin, men det er kjent at han er med på dette jaktlaget og spiller en rolle ved navn Murph.

2068335
Ikke Murph, men den rare professoren

Men verken den første traileren fra i sommer – eller den som ble lagt ut i dag – viser noen klare tegn av Stavangers store sønn.

Er dette noe viktig og nødvendig å skrive om?

Nei, på ingen måte. Traileren ser virkelig spektakulær ut uavhengig, og gir oss ikke minst troen på at Iñárritu nok en gang skal klare å diske opp et lite filmatisk mesterverk sammen med sitt A-lag av stjerner. Men vi forsøker oss på en liten Joner-jakt for det om!

Er det f.eks siddisen som blir reddet av en intens Leonardo her?
joner1
Eller styrer skuta her? Stavanger er jo tross alt en kystby…

joner3
Kanskje Murph (Kristoffer Joner) og jaktlaget stikker fra stakkars Leo i denne scenen?

joner2
Eller dør en tragisk død her?

joner4
Vi satser allikevel våre penger på at Kristoffer Joner er en av disse to.

joner5

Og ikke han her 😉

joner6

«The Revenant» har norgespremiere 21. januar 2016.