De siste ukene har en rekke av høstens kommende kvalitetsfilmer fått nye trailere, og vi hadde nesten glemt at også Spike Jonze («Adaptation», «Being John Malkovich») er på vei ut med en ny spillefilm – hans første siden «Til Huttetuenes Land» (2009).

«Her» er en kjærlighetshistorie om en mann og en maskin, der vi følger Theodore Twombly (et særdeles passende navn på en karakter i en Spike Jonze-film) som er  litt ensom etter å ha vært gjennom et samlivsbrudd.

Han har en tjukk bart og ukulele, og lever av å skrive personlige brev for andre.

En dag går han til anskaffelse av et splitter nytt operativsystem (filmen er satt til nær framtid), en kunstig intelligent størrelse kalt Samantha (med stemmen til Scarlett Johansson), som viser seg å ha en fantastisk personlighet – morsom, smart, sensuell.

Og Theodore blir fascinert av Samantha (Apple burde få noen tips til framtidige oppdateringer av Siri her, vil jeg tro).

Men kjærlighet mellom menneske og maskin pleier ikke å ende godt, og vi tror vel ikke at Theodores intense forhold til maskinen forløper uten visse problemer.

En slags voksen indieversjon av «Weird Science»? En futuristisk «Lars and the Real Girl»?

«Her» har i hvert fall USA-premiere i november, mens norsk utgivelsesdato foreløpig ikke er bestemt.

Verdt å merke seg er det forresten også at The Arcade Fire har laget filmmusikken her. Bandet og regissøren har samarbeidet flere ganger før, blant annet om kortfilmen/musikkvideoen «Scenes from the Suburbs»: