Marcia Wallace, skuespilleren som blant annet lånte stemmen sin til karakteren Edna Krabappel«The Simpsons» er død, 71 år gammel, melder Variety.

Wallace – som hadde sloss mot brystkreft i over 30 år – var en briljant og elskverdig person, skriver «The Simpsons»-produsent Al Jean i en uttalelse.

– Hun var elsket av alle oss som jobbet med «The Simpsons», skriver Jean, og legger til at Edna Krabappel nå kommer til å forsvinne fra serien siden Wallace ikke kan erstattes.

Før starten på den 25. sesongen av «The Simpsons» fortalte Jean at en karakter kom til å dø i løpet av de kommende episodene, men Wallace’ dødsfall var såklart ikke relatert til dette.

Edna Krabapell var en liten favorittkarakter for meg – det var såklart noe veldig gjenkjennbart ved den desillusjonerte, noe elskovssyke og snille lærerinnen.

Wallace spilte Edna Krabappel i over 200 episoder, og i mange av dem var Krabapells kjærlighetsliv (eller mangel på sådan) et gjennomgående tema.

Etter å ha hatt et av-og-på-forhold til rektor Skinner i årevis, endte hun til slutt opp med Ned Flanders i seriens 23. sesong.

Bonustrivia: Sveisen til Tilda Swinton i «Burn After Reading» var modellert etter Krabappel: