Ok, det er kanskje Christian Bale folk flest forbinder med Batman om dagen. Men før Batman ble skikkelig dyster og bassete, var det Michael Keaton – trygt ledet av Tim Burton – som fikk samlekortene til å fly i skolegården.

Siden den gang har han gjort litt ymse. Visste du for eksempel at det var Keaton som hadde stemmen til Ken i «Toy Story 3»?

Nå er det uansett på tide for Keaton å stramme seg opp til en potensielt ganske tøff rolle. Etter at Hugh «Dr. House» Laurie trakk seg fra jobben som superskurken i den kommende «RoboCop»-filmen, er det Batman Keaton som nå tar hans plass.

Her skal Keaton ifølge Deadline spille Raymond Sellars, toppsjefen for OmniCorp (i originalen het denne toppsjefen Dick Jones, og ble spilt av Ronny Cox). Vi vet ikke helt hvor ond OmniCorp-sjefen blir i den nye versjonen, men det er jo lov å anta at han også her vil ha noen skumle motiver? Noen må i hvert fall svenske Joel Kinnaman få slåss mot når han går fra å være Alex Murphy til å bli ikoniske RoboCop.

Nå som Keaton er på plass, kan dermed regissør José Padilha starte innspillingen i løpet av neste måned. Med på laget er også storfolk som Gary Oldman i rollen som RoboCop-skaper Norton, mens Samuel L. Jackson spiller mediemogulen Pat Novak. Og vi må ikke glemme Michael K. Williams – selveste Omar fra «The Wire»!

Vi er ganske spente på hvordan resultatet blir, vi. Kan denne filmen matche Paul Verhoevens glimrende og satiriske original fra 1987? Et tidlig utkast av manuset vakte nylig litt oppsikt, men vi synes det hele hørtes litt artig ut.

Mens vi er inne på RoboCop, kan vi ikke få nok av denne spoilerrike gjennomgangen av originalen: