Den skitne advokaten Saul Goodman (Bob Odenkirk) var en sentral figur i tv-serien «Breaking Bad», hvor han stod for mye av det som gjorde til at Walter White og Jesse Pinkman kunne drive så hardt som de gjorde – ved å hvitvaske enorme pengesummer.

Kanskje er det derfor ikke så rart at det er akkurat denne figuren serieskaper Vince Gilligan – og Saul Goodman-skaper Peter Gould – har valgt å fokusere på når de har satt i gang en spinoff fra originalserien.

TV-serien «Better Call Saul» er satt seks år før «Breaking Bad», da hovedpersonen ennå ikke hadde adoptert Goodman-navnet, men istedet gikk under fødenavnet Jimmy McGill. Teaseren er ikke lang (som for så vidt ikke er så rart, et halvår før premieren), men viser blant annet et utdrag fra en samtale mellom Gilligan og Gould.

Det er to ting man kan trekke ut fra det aktuelle halvminuttet. Først og fremst er det Peter Gould sitt spørsmål.

Hva slags type problem kan man ha, som løses ved å bli Saul Goodman?

Dernest er det Goodmans egen salgspitch til to hittil ukjente figurer.

Det er ikke slik at jeg kommer til å lete etter skyldige klienter. Hvem trenger den forverringen, eller hva?

Med andre ord, en litt annen mann enn det vi har fått se i «Breaking Bad», men ennå lite om hvem han faktisk er. I tillegg til Odenkirk er Jonathan Banks, Michael McKean, Rhea Seehorn, Patrick Fabian og Michael Mando klare for 10 episoder av «Better Call Saul».

Opprinnelig skulle serien komme ut høsten 2014, men før sommeren ble den utsatt til februar 2015. I samme slengen annonserte de også en 13-episoders andresesong – som tyder på at AMC har troen på prosjektet.

Her i Norge er det Netflix som har kjøpt inn serien, og de satser på å legge ut episodene i løpet av ett døgn etter amerikansk premiere.