Vi har allerede skrevet litt om at det tidvis kan være krevende å gå på tidlige morgenvisninger på filmfestivaler. En annen av filmene undertegnede fikk med seg allerede i nidraget på årets Cannes-festvial, var den østerriske sexturismefilmen «Paradise Love».

FOR en supermørk og deprimerende affære det var. Riktignok på en bra måte, kvalitetsmessig, men det er grenser på hvor mye man kan takle så tidlig på morgenen.

Etter visningen ropte hvert eneste fiber i kroppen etter en måte å avreagere på. Redningen kom i form av den svært lettbeinte zombieactionkomedien «Cockneys vs. Zombies», som begynte nøyaktig fem minutter etter at «Paradise Love» var slutt. Jeg løp.

Å kalle det en toppfilm er kanskje å overdrive, men der og da var filmen akkurat det en mørbanket sjel trengte. Som filmtittelen antyder får vi i «Cockneys vs. Zombies» oppleve et zombieutbrudd i den for tiden høyaktuelle byen London, og da er det mange småartige situasjoner som kan oppstå.

I hovedrollene finner vi mer eller mindre kjente folk fra flere generasjoner. Enkelte vil nok dra kjensel på blant andre «Eastenders»-veteran Michelle Ryan og Alan «Brick Top» Ford fra «Snatch».

Rett før zombieutbruddet forsøker et brødrepar med god (?) hjelp å rane en bank for å skaffe nok penger til at deres ekskriminelle bestefar fortsatt kan drive et riningstruet gamlehjem. Ganske snart blir imidlertid de økonomiske problemene stilt i skyggen av noe langt verre, og den yngre generasjon må komme den eldre til unnsetning når gatene fylles opp av kjøtthungrige vandøde.

Filmen er ispedd store doser med erkebritisk humor av den typen du kan forvente av en film med tittelen «Cockneys vs. Zombies». Kanskje ikke helt på høyde med «Shaun of the Dead», men langt over det verste som har kommet i zombiesjangeren. Uansett var det fint å kunne koble av med denne etter den lett traumatiske starten på Cannes-dagen.

Du kan neppe forvente at filmen kommer på kino i Norge (vi finner den i hvert fall ikke på noen lister), men ikke bli forundret om den dukker opp her på Comoyo etterhvert.