På slutten av 70-tallet flyttet/flyktet David Bowie og Iggy Pop til Berlin, der de åpenbart hadde det ganske moro mens de fikk slippe unna det verste kjendisjaget de hadde opplevd i Los Angeles.

Visstnok ville de to streite seg opp på turen, men det er jo ikke sånt man drar til Berlin for å gjøre. Angivelig gikk det unna store mengder kokain (Bowie), heroin (Pop) og alkohol (begge to), det hele innrammet i et angivelig kjærlighetsforhold mellom de to – selv om «Bowie in Berlin»-biografen Thomas Jerome Seabrooke tviler litt på det siste.

Til tross for et utsvevende liv i eksil var perioden samtidig en av de mest fruktbare i begges liv. Det kreative samholdet ledet til tre klassiske album: Iggy Pops «The Idiot» og «Lust for Life» og Bowies «Low».

Denne blandingen mellom oppturer og nedturer danner egentlig et glimrende grunnlag for en spillefilm – og det er nettopp det Gabriel Range («Death of a President») skal lage med den kommende filmen «Lust for Life», ifølge THR.

Filmen er basert på en rekke kilder, blant annet biografiene «Starman: David Bowie» og «Open Up and Bleed: Iggy Pop» – godt mulig er også nettopp «Bowie in Berlin» på denne lista. Filmen er et samarbeid mellom britiske Altered Images og Berlin-baserte Egoli Tossell Films. Manuset er allerede levert av Robin French – som tidligere har skrevet for BBC-komedien «Cuckoo».

«Lust for Life» er ikke er tradisjonell rocke-biopic, ettersom ingen dør på slutten, sier Egoli Tossell til THR – og legger til at også Vest-Berlin vil kunne regnes som en egen rolle i filmen.

Til tross for at Bowie tidligere har sagt at han ikke kan huske deler av 70-tallet, har byen åpenbart fortsatt sin plass i Bowies hjerte, skal vi tro forrige måneds slipp av låta «Where Are We Now» – en slags hyllest til den tyske hovedstaden (og Norge?):

Så gjenstår bare det store spørsmålet: Hvem skal spille de to?

Vi har et par forslag: Kristoffer Joner hadde glidd rett inn i rollen som David Bowie (med Tilda Swinton som backup), mens Mad TV-veteran Michael McDonald er som snytt ut av Iggys velbrukte nese.