For et par uker siden glapp nyheten om at Gary Ross, som opplever sitt livs største suksess med «The Hunger Games»,  ikke ville regissere «Cathing Fire», den andre filmen i serien.

Produsentene i Lionsgate begynte umiddelbart å hviske til verdens filmblogger om at de ønsket seg et stort regissørnavn til å erstatte Ross – Alfonso Cuarón, David CronenbergAlejandro González Iñárritu, Tomas Alfedson, Cary Fukunaga og Duncan Jones var navn som ble satt i sammenheng med oppfølgeren.

Dette er jo auteurer med sterk vilje og kunstneriske visjoner – og dette ga et signal om at «The Hunger Games»-produsentene ønsker å gjøre noe ekstra med serien. Men et statement of intent var nok alt de ønsket å vise, når alt kommer til alt er nok det viktigste å få inn noen som kan få jobben gjort med hensyn til stram deadline og budsjett.

Ifølge Slashfilm har Lionsgate nå funnet sin mann i Francis Lawrence, som nå har fått et formelt tilbud om jobben. Lawrence er ikke noen hvemsomhelst, altså, hans siste film «Water for Elephants» (lei den her) har delvis fått god kritikk, og filmene «Constatine» og «I Am Legend» hadde jo unektelig ambisjoner – selv om særlig sistnevnte ikke ble så bra som den kanskje kunne/burde ha blitt.

Om Lawrence takker ja til jobben (det gjør han), så må han kaste seg rundt. Innspillingen må nemlig starte i august fordi Jennifer Lawrence er forpliktet til å spille inn den neste «X Men»-filmen i januar.

Simon Beaufoy («Sludog Millionaire» skal for øvrig skrive manus til «Catching Fire» sammen med bøkenes forfatter Suzanne Collins.