Tv-serien «Gotham» – som skal omhandle den unge Batmans liv, sentrert rundt politibetjent Jim Gordon (Ben McKenzie) – har vist fram mange av skurkene sine.

Både The Penguin, Catwoman, The Riddler, og Poison Ivy har fått klare roller i trailerene for FOX-serien.

Men én person har vært mistenkelig fraværende fra materialet – Batmans erkefiende, Jokeren. I det som kun kan omtales som en gimmick har serien nå planlagt å vise fram én karakter per episode som har spor av Klovneprinsen før de på et senere tidspunkt vil avsløre hvem som faktisk blir figuren, skriver Bleeding Cool.

Serieskaper Bruno Heller har hintet til dette tidligere i et web-ekstramateriale for serien:

– Du vil ikke gå glipp av én episode, fordi du kan gå glipp av å møte Jokeren for første gang.

I seriens pilot er det en mislykket standup-komiker (Jon Beaver) – ikke ulikt historien til Jokeren i serien «The Killing Joke» – som kan hinter til den velkjente skurken.

Først et smil:

joker-standup-1

Før han reagerer på litt stump vold:

joker-standup-2

Mest sannsynlig vil det være en hel rekke slike gjennom første sesong, med hint til ulike opprinnelseshistorier fra tegneseriene. Så ikke vær overrasket når du får se kortspillere, klovner, og andre smilende moroklumper når serien kommer i september.

Siden figurens start i 1940 har Jokeren hatt en sterk tilværelse, og på skjermen og lerretet har han blitt spilt av Caesar Romero, Mark Hamill (i animert versjon), Jack Nicholson, og sist i 2008 av Heath Ledger i «The Dark Knight».

«Gotham» har foreløpig ingen norsk kanal å gå på.