Vi hadde allerede begynt å venne oss til tanken på Elisabeth Moss som den kvinnelige hovedrollen i den kommende sesongen av «True Detective» – mye på grunn av hennes strålende og høyst relevante innsats i «Top of the Lake».

I flere uker har ryktene svirret om at Moss er den mest aktuelle kandidaten til rollen som sheriff Ani Bezzerides, som bak lovens lange arm er plaget av en trøblete oppvekst og påfølgende avhengighet av alkohol og gambling. Tidligere skal «Frøken Julie»-aktuelle Jessica Chastain ha takket nei til rollen.

Nå har imidlertid Moss fått en konkurrent til rollen i Rachel McAdams, kan Variety melde.

McAdams, kjent fra filmer som «The Notebook», «Midnight in Paris», «Sherlock Holmes» og «Passion» har knapt nok spilt i tv-serier før – sist var i den kanadiske tv-serien «Slings and Arrows» i 2003.

Om hun skulle ende opp i «True Detective»-rollen vil hun dermed følge i fotsporene til Woody Harrelson fra førstesesongen, som med unntak fra noen gjesteopptredener ikke hadde vært på tv siden «Cheers»-tiden – samt Matthew McConaughey, som tidligere bare hadde en (liten) fast rolle i «Eastbound & Down».

Offisielt har ikke HBO bekreftet noen av de fire hovedpersonene til seriens andre runde, men Variety melder at de tidligere omtalte mannlige skuespillerne nå er i «siste fase» av kontraktsforhandlingene.

Om alt går som det skal, vil vi få se Colin Farrell og Taylor Kitsch som to politimenn fra en naboby som slår seg sammen med Bezzerides i undersøkelsen av det mystiske dødsfallet til en korrupt byrådsleder i California-omgivelsene som serien skal utspille seg i.

Vince Vaughn er på sin side aktuell til rollen som businessmannen Frank Semyon, som  skal være sesongens hovedantagonist – selv om han ikke nødvendigvis er en veldig skurkete type.

Seriens manusforfatter Nic Pizzolatto, som nylig ble beskyldt for plagiat etter førstesesongen av «True Detective», kom som kjent ikke så godt overens med førstesesongens regissør (og Emmy-vinner) Cary Fukunaga.

Dermed er Fukunaga ute av dansen til neste sesong, og ifølge Variety er det med det også slutt på at én regissør styrer hele showet. En av de aktuelle kandidatene til å regissere et par episoder er ifølge bransjetidskriftet noe overraskende «Fast & Furious»-regissør Justin Lin.

Mens vi venter på neste «True Detective»-sesong, koser vi oss forøvrig fortsatt med Vidar Magnussens strålende parodi av McConaugheys Rust Cohle fra lørdagens komiprisutdeling.