TV-serien som det norske produksjonsselskapet Rubicon TV utvikler for TV 2 i disse dager – og går i opptak før sommeren – har arbeidstittelen «Roeng» på norsk og «Councilman» på engelsk.

Roeng er også navnet på den fiktive kommunen (og, seff, et anagram for Norge) der handlingen utspiller seg: En skikkelig bakevje med dårlig økonomi, problemer med å finansiere barnehager og sykehjem, og NULL evne til innovasjon.

Her spiller Fritjov Såheim hovedrollen som den kommune-ansatte som tar seg litt for store friheter – og investerer kommunale slanter i utenlandske høyrisikofond.

– Det likner jo på noe som har skjedd før – i den såkalte Terra-skandalen. Og alle tror selvsagt at det går til helvete, men så snur det, og så tjener de plutselig masse penger, røper executive producer Anne Kolbjørnsen i Rubicon TV.

Bildet over er det første som slippes fra utviklingen av serien.

– Serien skal bli en varm, familieorientert humorserie om hva som skjer med både samfunn og enkeltmennesker når vi plutselig blir veldig rike. De som vil legge mer i det kan naturligvis trekke paralleller til Norge i oljealderen, sier Kolbjørnsen, som tar forbehold om at manuset fortsatt er under utvikling og at endringer kan skje.

Det er skaperne av «Lilyhammer», Anne Bjørnstad og Eilif Skodvin, som er forfattere.

TV 2 finansierer mesteparten, mens Rubicons eiere, den internasjonale underholdningsgiganten Endemol Shine, har kjøpt rettighetene til å selge serien til resten av verden etter at TV 2 har sendt det, trolig en gang neste år.

– Jeg har allerede vært rundt i utlandet og vist en foreløpig trailer til forskjellige interessenter, og responsen har vært enorm, sier Kolbjørnsen.

– Det er ett eller annet med Bjørnstad og Skodvins unike stemme som manusforfattere, deres evne til å blande drama med satire og peke på viktige ting uten å gi deg en moralsk pekefinger opp i ansiktet, sier hun.