Det er etter hvert mange filmer og tv-serier som tar for seg livet etter en eller annen form for apokalypse. Stort sett er det naturkatastofer («The Road»), sykdom («Children of Men»), zombieutbrudd («The Walking Dead»), monstre («I Am Legend»)  eller selvbevisste roboter («Terminator») som er grunnen til at alt gikk til helvete.

Men nå kommer det en tv-serie som tar et relativt ferskt blikk på livet etter katastrofen. I «Revolution» får vi oppleve en verdensomspennende og vedvarende blackout. Uten strøm, ingen infrastruktur, kommunikasjon, transport, vannpumper … eller stort sett alt annet vi forbinder med et moderne, sivilisert liv. Tenk bare på hvor stressa du hadde vært uten internett?

Etter å ha sett den fire minutter lange traileren NBC slapp i går kveld, er det tydelig at ting går til helvete ganske raskt. Og selvfølgelig danner det seg forskjellige grupperinger i alt haraballet, med cowboyfakter og mistro over en lav sko.

Det er nok av ostete sekvenser å henge seg opp i, spesielt på på skuespillerplanet. Og du skjønner raskt at folka bak strekker seg mot epic-nivået når de kjører på de bruker den følelsesmarinerte trailersvisken «Two Steps From Hell», som tidligere også er brukt for full effekt i trailerene til blant andre «The Pacific», «Avatar», «Narnia» og «Mass Effect II».

Men hei, det er nok av utrolig lovende og fete ting her også. Med «Lost»-skaper J.J. Abrams og «Iron Man»-regissør Jon Favreau bak spakene er det jo en forsiktig grunn til begeistring. NBC har åpenbart også åpnet lommeboka, for her er det gjort en imponerende jobb med å gjenskape en overgrodd verden som har vært uten strøm i 15 år.

Som «The Walking Dead»-skaper Robert Kirkman har gjentatt til det nær kjedsommelige, er det ikke zombiene som nødvendigvis er den største trusselen i den serien, men snarere menneskene. Når mennesker blir presset opp i et hjørne, kan de finne på å gjøre ganske uforutsigbare og grusomme ting.

Så også i «Revolution», åpenbart. Her er det ingen monstre (såvidt vi vet), ingen roboter, ingen zombier. Bare en hel haug med folk som prøver å overleve så godt de kan, heldigvis med en frodig verden rundt seg. Men når noen ønsker å posisjonere seg i samfunnet, medfører det mye kjipt. Og slenger du en mystisk amulett med løsningen på strømkrisen inn i ligningen, er det kanskje mulig å bygge en spennende tv-serie (med enkelte «Lost»-elementer) ut av det.

Hvordan det hele vil utspille seg, får vi ikke vite før serien har premiere på amerikansk tv til høsten. Som sagt står vel mye og faller på hvordan skuespillet blir, det er en haug med nye fjes med her. Men så lenge Giancarlo Esposito (han kyllingmannen fra «Breaking Bad») er med, kan det vel ikke bli så altfor ille.