«Lilyhammer II» var varslet mot slutten av året, er allerede solgt til en rekke land og skal også vises via Netflix’ internasjonale distribusjon.

Nå kan både den serien, samt kommende «Det tredje øyet» (TV 2) og «Trio» (NRK) potensielt bli forsinket, etter at Norsk Filmforbund har tatt ut en rekke av sine medlemmer i streik.

Forbundet klarte ikke å bli enige med Produsentforeningen om lønnsvilkårene, skriver NRK.

– Vi beklager sterkt at vi ikke har klart å komme frem til en avtale som sikrer at de som lager TV-drama i Norge kan få anstendige og forutsigbare lønns- og arbeidsforhold, sier Sverre Pedersen, leder i Norsk filmforbund, til NRK.

En konflikt har ligget i kortene en stund, og de to partene har helt siden 24. januar forhandlet uten å komme til enighet.

Filmforbundet hevder, ifølge Rushprint, at produksjonsselskapene ikke forholder seg til eksisterende avtaler mellom filmforbundet og produsentforeningen, mens produsentforeningen hevder det ikke finnes noen overenskomst mellom partene som regulerer tv-drama.

I fjor fikk produksjonsselskapet Rubicon til dels kraftig kritikk fra Arbeidstilsynet, som beskrev 13 ulike brudd på Arbeidsmiljøloven under innspillingen av «Lilyhammer»s første sesong.

– Det var leit, for vi hadde en god prosess. Begge parter hadde nok et ønske om å bli enige, men vi sto i natt langt fra hverandre i lønnsspørsmålet. Jeg håper streiken blir kortvarig, sier Sverre Pedersen i Norsk Filmforbund til NRK.

Nylig kunne for øvrig Comoyo Filter publisere noen av de første bildene fra «Lilyhammer»s andre sesong: