Til tider hender det at sykehuspasienter faller i koma på uforklarlig vis – og blir der.

Det var et fenomen som i sin tid fascinerte den amerikanske legen og forfatteren Robin Cook såpass mye at han i 1977 skrev konspirasjonsthrilleren «Coma». I boka møter vi den 23 år gamle medisinstudenten Susan Wheeler, som under praksisen på Boston Memorial Hospital oppdager at noe ikke helt stemmer når flere pasienter på mystisk vis ender opp i koma.

I 1978 tok Michael Crichton tak i boka, og gjorde den om til en suksessrik thriller med blant andre Geneviève Bujold og Michael Douglas i hovedrollene. Men 1978 er lenge siden, derfor er det (som med så mange andre filmer) på tide med en nyinnspilling.

Om noen uker, rettere sagt 3. og 4. september, kjører den amerikanske kabelkanalen A&E igang en todelt miniserie basert på boka og den første filmen. Bak «filmen» står de ikke helt ukjente brødrene Ridley og Tony Scott som produsenter, mens John J. McLaughlin («Black Swan») leverer manus og Emmy-vinner Mikail Salomon («Band of Brothers») står for regi.

Det er utvilsomt en dyktig gjeng, og når de har fått med seg skuespillere som Richard Dreyfuss, Ellen Burstyn, James Woods, Geena Davis og Steven Pasquale er det lov å ha lyst til å se det hele.

Når og hvor miniserien vil ankomme Norge, er usikkert. Vi har vært i kontakt med en mulig distributør, Canal+, men de kunne foreløpig ikke bekrefte noe om et eventuelt innkjøp.

A&E var forøvrig tilstede med en morsom «Coma»-offensiv på denne sommerens Comic-Con, og har også sparket igang en viralkampanje i blant annet New York med skumle klistremerker og plakater som peker mot nettsiden comaconspiracy.com.

Her er forresten en trailer fra originalfilmen fra 1978: