Jeg hadde ærlig talt ikke sett fram til «Dark Shadows», det nyeste samarbeidet mellom regissør Tim Burton og Johnny Depp, med ubetinget entusiasme. Deres tre siste filmer sammen – «Alice In Wonderland», «Charlie og sjokoladefabrikken» og «Sweeney Todd» – hadde alle sine øyeblikk, men var på ingen måte 100 prosent vellykkede til tross for visuelle eksesser og oppskriftsmessig eksentrisme.

Stillbildene og forhåndsinformasjonen som har kommet ut om «Dark Shadows» har heller ikke virket veldig spennende, og man kunne jo ane ugler i mosen når filmens trailer ikke engang var kommet ut snaue to måneder før premieren.

Men nå har altså traileren kommet. Og den funker!

«Dark Shadows» er basert på en tv-serie som gikk på amerikansk tv fra 1966 til 1971, og jeg er usikker på hvor mye som er igjen fra denne annet enn navnet på hovedkarakteren Barnabas Collins (Johnny Depp).

Barnabas tirrer på seg heksa Angelique Brouchard (Eva Green) på midten av 1700-tallet, og som hevn gjør hun ham til vampyr og graver ham ned. Sålangt i traileren virker alt standard Burton.

Men alt tar en brå vending, til det bedre, når Barnabas våkner opp i 1970 og Curtis Mayfields «Superfly» plutselig dukker opp på soundtracket.

Det som følger er en god dose slapstick der vampyren blant annet går løs på tv-apparatet i sin nye families stue («what sorcery is this!»). 1700-tallspompøsitet satt opp mot tidlig 1970-tall virker som en god match, og selv om castingen er litt standard (Michelle Pfeiffer og Helena Bonham Carter dukker også opp i ledende roller) gir traileren grunn til å se fram til filmens norske premiere 11. mai med en god dose optimisme.