Man skulle nesten tro at fremtiden var lys for det uslåelige fartsfantomet Ricky Bobby etter den spektakulære slutten i «Talladega Nights».

Men, nei.

Det gikk nemlig ikke helt som det skulle med Will Ferrells rollefigur, kan filmens regissør Adam McKay fortelle i spalten «Hvor er de nå» i Sports Illustrated – der fiksjonelle idrettsutøvere får utpenslet sine skjebner.

Alt begynte jo bra, da Ricky Bobby knyttet til seg stadig større sponsorer på og av racerbanen:

Men etter å ha fullført Talladega 500 til fots, gikk det ifølge McKay raskt nedover for Bobby. Fra å ha kjørt Coke-bilen, gikk det videre til Herbal Essences-bilen før han endte opp i Bear Stearns-bilen.

Men den virkelige spikeren i kisten kom da Bobby ville hedre lagets snart arbeidsledige catch can-mann Alfred Ah etter å ha kommet blant de fem beste sjåførene ved Atlanta Motor Speedway, og skrek følgende til publikum:

– Jeg vil rette en stor takk til deg, Al Ah! De som ikke anerkjenner Al Ah er mine fiender!

Nascar-publikummet buet, og satte med det en effektiv stopper for Bobbys racingkarriere.

I dag driver Bobby og hans venn Cal Naughton Jr. (spilt av John C. Reilly) røykesjappa RB’s Smoke and Toke shop i Keneshaw i Kentucky, der de selger «høykvalitets vannpiper og vaporizere» – for bruk til tobakk, selvfølgelig.