«No ser eg atter slike fjell og navlar» – jada, la oss få det overstått. Ylvis-låten «Truckers Hitch» har sirkulert internett i et godt døgn, trommet opp litt over en halv million seere, og poppet opp her og der.

Så hva sier internett?

USA Today sammenligner låta med 90-tallssuksessen «Cotton Eye Joe», og beviser at det faktisk finnes media der ute med mer utdaterte musikkreferanser enn undertegnede.

– Hvorfor knuteknyting? Kom igjen, du burde vite bedre enn å spørre disse gutta, som tidligere fikseringer har vært Stonehenge, diplomaten Jan Egeland, og staten Massachusetts.

Bransjebladet The Hollywood Reporter er mer inne på noe når de sammenligner countrygitaren og EDM-rytmene med den svenske artisten Avicii. Her er det derimot juarhela i kommentarfeltet som setter fingeren på pulsen når han sier:

– Slik jeg ser det, om du faktisk må lage en sang i den forferdelige sjangeren «elektronisk country», så ha iallfall anstendighet til å lage den om noe like latterlig. Ylvis fikk det til.

Ylvis «Truckers Hitch».
Steg 1….

Mashable ønsker derimot bare «velkommen til internett» – et sted som allerede bugner over av videoer som viser hvordan du gjør ditt og datt.

Time Magazine tror ikke helt at låta kan få den samme suksessen som sist – tatt i betraktning at «What does the Fox say?» snart har en halv milliard visninger på Youtube. Spesielt fordi den ikke er like outrert og overdrevet som den forrige.

Tv-programmet Today – hvor Ylvis opptrådte i fjor – mener at derimot at det ikke er utenkelig at vi kommer til å få se mer av denne.

– Før du rister på hodet og sier «knot for me», tenk tilbake til en enklere tid, før du brydde deg om hvilken lyd en rev kanskje lager.

«Trucker’s Hitch» er den første singelen i et kobbel på åtte som Ylvis har produsert sammen med de norske produsentene i Stargate.