Til tross for at enkelte leserinnlegg har ment det motsatte, er det mye som tyder på at internett likevel er fremtiden.

Ennå har ikke streamingtjenester som Netflix og Amazon klart å ta igjen fotfestet den tradisjonelle tv-bransjen har om tv-serie-publikummet, men de gjør sitt ytterste for å endre på det.

Nå kaster også den amerikanske streamingtjenesten Hulu seg på lasset, og det til gagns: «LOST»-skaper og «Star Wars»-regissør J.J. Abrams skal gå i bresjen for deres nye originalserie «11/22/63», basert på Stephen Kings roman med samme navn.

Tittelen henspiller som du kanskje skjønner på en dato, nærmere bestemt den skjebnesvangre dagen USAs president John F. Kennedy ble skutt og drept i Dallas, Texas.

Mange historier har allerede tatt utgangspunkt i de faktiske hendelsene – og konspirasjonsteoriene – rundt drapet, men det Stephen King gjorde i boka var i stedet å stille det kontrafaktiske spørsmålet, blandet inn med elementer av tidsreise: «Hva ville skjedd om JFK overlevde attentatet?»

I den kritikerroste King-boka fra 2011 følger vi den fraskilte engelsklæreren Jake Epping, som via en tidligere elev finner en mystisk tidsreiseportal på den lokale dineren. Via dette tidshullet kan man hoppe tilbake i tid, til klokka 11.58 den 9. september 1958. Alltid samme tidspunkt, samme dag.

Og hva kan man så gjøre i fortiden? For eksempel forsøke å forhindre at Lee Harvey Olwald dreper JFK, som igjen kan stoppe Vietnam-krigen, som igjen kan forhindre drapet på Martin Luther King jr. … samt de mange uventede effektene av det hele.

jfk

«11/22/63» vil ta med seerne på en reise tilbake til den dagen der tidligere president Kennedy ble skutt, og stille det evige spørsmålet «tenk om?», skriver Hulus innholdssjef Craig Erwich i en bloggpost.

Erwich opplyser ikke nøyaktig hvilken rolle J.J. Abrams vil ha i serieproduksjonen, men vi antar at han «bare» vil fungere som produsent – sammen med King – for serien (som lages av Abrams’ produksjonsselskap Bad Robot).

– Dels thriller, dels kjærlighetshistore, er «11/22/63» en fascinerende historie som favner videre enn tidsreise-konseptet. Med det talentfulle kobbelet av produsenter som skal blåse liv i historien, er vi sikre på at «11/22/63» vil bli en hendelsesrik serie som seerne vil elske, skriver Erwich videre.

Eneste skåret i gleden for oss her på berget som eventuelt måtte glede seg til den nye serien, er nettopp det at den vil bli vist eksklusivt på Hulu – en strømmetjeneste som ennå ikke er lansert her til lands (vi har heller ikke hørt noen rykter om at det skal eller kan skje).

Muligens kan samarbeidet med Warner Bros. Television bety at serien likevel finner veien til Europa og Norge – vi får vente og se.

«11/22/63» er forøvrig ikke den eneste nylige tolkningen av JFK-attentatet på film og tv: