At eldre skuespillere spiller yngre rollekarakterer er ikke noe nytt akkurat. Taylor Kitch spilte 18-åring i «Friday Night Lights» mens han selv var 28 år. Og hei, Michael J. Fox var 29 da han spilte i «Back to the Future III» – mens karakteren Marty McFly var 17!

Likevel er det nok ikke til å komme bort fra at «Game of Thrones» kommer til å få en utfording med sine barneskuespillere etter hvert.

Det er bloggen Vulture som tar opp denne problemstillingen. De skriver at det er flere unge skuespillere i serien: Maisie Williams som spiller Arya er 15 år, Sophie Turner som spiller Sansa er 16 år, Jack Gleeson (Joffrey) er cirka 19 og Isaac Hempstead Wright, som spiller Bran, er 12. Nå er det vel lite trolig kanskje (jeg har ikke lest bøkene, dessverre) at alle disse overlever blodbadene vi har i vente – særlig Joffrey kan jeg tenke meg ligger litt tynt an.

Likevel er det høyst trolig at produsentene av «Game of Thrones» en utfordring når det gjelder barneskuespillerne sine.

Grunnen er at det tar såpass lang tid å spille inn serien. Seriens produsent D.B. Weiss har tidligere forklart at de ikke klarer å lage mer enn 10 episoder på ett år, dessuten er det snakk om at handlingen i den tredje boka – kalt «A Storm of Swords» – er så omfattende at den må deles opp over to sesonger.

Dette innebærer for eksempel at Masie Williams (Arya) vil være 17 år når tv-serien begynner å følge «A Feast for Crows» (den fjerde boka). Fem år har gått i den virkelige verden siden innspillingen av den første sesongen, men bare et år har gått i Westeros.

Hele handlingen i bokserien (så langt) spilles nemlig ut over totalt tre år, ifølge Vulture.

Nå skal det sies at «Game of Thrones»-folka har tatt seg kreative friheter med karakterenes alder også tidligere, for eksempel ved å caste en eldre skuespiller som Daenerys – en karakter som bare er 13 år i boka (diverse naken- og sexscener ville vært veldig vanskelige med en like ung skuespiller).

Men hvordan skal HBO og produsentene løse denne floka?

Bare la det stå til og late som ingenting? Drepe absolutt alle barnekarakterene etter hvert? Eller kanskje bytte ut skuespillerne med yngre dobbeltgjengere?