Regissøren av den kommende eventyrfilmen «Snow White and the Huntman», Rupert Sanders, syntes åpenbart at det falske blodet som ble brukt i en av filmens nøkkelscener ikke så ekte nok ut.

Hva gjorde han så da? Brukte sitt eget blod, vel.

– Det er sant, sier Sanders til BBC, før han legger til:

– Men jeg har lagt langt mer svette og tårer inn i filmen enn jeg har gitt bloddråper.

Den improviserte blodtappingen skjedde idet Snøhvit (spilt av «Twilight»-darling Kristen Stewart) blir prikket i fingeren av moren sin.

– Vi filmet bloddråpene med veldig mange bilder i sekundet, og det falske blodet så ut som bringebærsyltetøy, forteller spillefilmdebutant Sanders (som tidligere har laget masse reklamefilmer, blant annet for «Halo: ODST»-spillet).

– Jeg spurte rundt meg om vi hadde noe griseblod, men fikk beskjed om at «det bruker vi ikke lenger». Så jeg snek meg rundt hjørnet, der noen trakk en halv desiliter av blodet mitt, som jeg ga til effektgutta.

Straks blodet var tappet, begynte også kappløpet mot klokka.

– Det var bråttom, ettersom blodet raskt koagulerer under de kraftige filmlampene. Men vi fikk det til til slutt, og blodet ser ut som ekte blod, forteller Sanders.

I filmen spiller Stewarts Snøhvit mot «Thor»-kjekkas Chris Hemsworths jegerfigur. Filmen har gjort sin egen vri på den klassiske eventyrfortellingen, og sender Snøhvit ut på slagmarken i kampen mot den onde heksa Ravenna, spilt av «Prometheus»-aktuelle Charlize Theron.

Filmen har norsk kinopremiere 8. juni, her er en trailer: