Thomas Vinterberg! Du vet, den danske regissøren som for alvor slo gjennom med «Festen» i 1998?

Ifølge The Wrap skal den nå 43 år gamle Vinterberg få sjansen med et engelskspråklig prosjekt igjen, en adapsjon av Thomas Hardys klassiske roman «Far from the Madding Crowd» («Fjernt fra byens larm» i norsk oversettelse) fra 1874.

Romanen er en britisk nasjonalskatt, og er en romantisk, dramatisk, tragisk og voldsom fortelling om vakre Bathsheba og hennes ofte ulykksalige forhold til fire forskjellige menn.

Boka har for øvrig blitt filmatisert tidligere, blant annet i 1967 – da med Julie Christie i hovedrollen:

Ifølge The Wrap er Carey Mulligan i samtaler om å spille hovedrollen som Batsheba. Mulligan har jo jobbet med dansker før – med Lone Scherfig i «An Education», Susanne Bier i «Brothers» og med Nicolas Winding Refn i «Drive». Men sorry, det var en digresjon.

Fox Searchlight vil i hvert fall produsere filmen i samarbeid med BBC Films.

Når det gjelder Thomas Vinterberg har han trolig/muligens et ordentlig kunstnerisk comeback på trappene, etter at han aldri har klart å matche suksessen med «Festen» (okei, nå er vi litt urettferdige, «Submarino» vant for eksempel Nordisk råds filmpris). Hans kommende «Jakten» ble i hvert fall møtt med god respons da den ble vist fram for presse og publikum under årets Cannes-festival.

Historien, som er inspirert av Bjugn-saken i Norge, forteller historien om Lucas (Mads Mikkelsen) som blir anklaget for overgrep.

Filmen får norsk kinopremiere 1. februar til neste år.