Få ting er skumlere enn barn i skrekkfilmer, noe Fredrik Strage argumenterte godt for i en artikkel her på Comoyo Filter i forrige uke.

På mange måter er det paradoksalt, siden de fleste av oss assosiserer barn med begrep som uskyldighet og glede. Men ta litt hvitsminke på en liten jente, gre håret hennes fremover og kle henne inn i noen løsthengende laken – og skrekken vokser i øynene på oss med en gang.

Siden begynnelsen av 00-tallet, da den japanske skrekkfilmestetikken slo gjennom for alvor, har den lille piken omtrent danket ut samtlige spøkelser og monstre som tidligere dominerte marerittene våre.

Denne utviklingen har naturligvis påvirket diverse skjult kamera-konsepter på tv og på nettet. I slutten av november dukket det opp et klipp som var hentet fra brasiliansk tv, og i løpet av en knapp uke hadde det fått over 15 millioner treff på nett.

Comoyo har samlet dette klippet og fire andre udødelige øyeblikk med liksminkede barn.

Heiser og banning på portugisisk

Dette var klippet som fikk oss til igjen å tenke på Samara og hennes bustete små venner. Her stenges en gjeng intetanende onkler og tanter inne i en heis. Lyset begynner å flikke, før det slukkes helt, og når det kommer på igjen er de ikke alene i heisen lenger. En strøm av portugisiske banneord og bønner påfølger.

Som om ikke heiser i seg selv er skummelt nok.

Den falsettskrikende barnevakten

Det kanskje mest påkostede klippet kommer fra den amerikanske programserien «Scare Tactics», som er et slags «Punk’d» med hjertet i halsen og diverse halvkule kjendiser i programlederrollen.

I dette klippet har en korpulent mann blitt bedt om å passe på en liten pike som nylig har mistet søsteren sin. Det går ikke mange minuttene før den døde søsteren dukker opp med tomt blikk og bustete hår.

Barnevaktens reaksjon er imidlertid helt ubetalelig. Han løper rundt i stua med jazz-hands og skriker i falsett.

The Grudge i hotellkorridoren

Av og til skal det ikke mer til for å skremme vannet av noen enn at barnet står helt i ro og bare glor, kanskje fordi det er unaturlig oppførsel for et barn i syv-åtteårs-alderen.

I dette klippet møter noen spansktalende hotellgjester på «The Grudge»-piken på vei til frokostsalen, og reagerer deretter. Følg med på den siste kvinnen, som skremmer den lille piken like mye som hun skremmer kvinnen.

Japansk skrekkhysteri

Det var japanerne som oppfant denne sjangeren, så selvsagt er de representert her med et klipp. Du får bare leve med den hysteriske tonen som japanske gameshows av denne sorten pleier å ha, det er verdt det.

Til gjengjeld får du se et antall nyinnsjekkede hotellgjester som plutselig begynner å få merkelige telefoner og hvitsminkede gjester på rommet. Litt skummelt, ganske hysterisk og veldig morsomt.

Koreansk skrekkvold

Koreanerne er inspirert av sine japanske naboer og har plassert en liten jente med bustete hår i en korridor. Folk begynner å renne på og skrekken er et faktum. Det som gjør dette klippet interessant er den siste delen, der en av de som har blitt skremt kommer tilbake for å hevne seg.

Litt i overkant, kanskje.