Det er tungt, men samtidig litt fint, å være såpass gammel at man faktisk husker Stakka Bos 21 år gamle glad-låt «Here We Go» klart og tydelig.

Som om det var i går! Men det var det jo ikke, og der verden en gang lå åpen og mulighetene var uendelige har man i mellomtiden skuslet bort alle sjanser.

Alle!

Johan Renck, som er Stakka Bos egentlige navn, har derimot holdt dampen oppe som en trykkoker, for ikke å snakke om at han har vedlikeholdt trykket lik en trykkoker i en dykkerklokken på vei ned mot havets absolutte bunnpunkt.

Med andre ord, han har regissert musikkvideoer og reklamer, og blitt en ganske poppis regissør på det feltet.

Husker du The Knife’s video for «Pass This On»? Stakka Bo.

Madonna-videoen til «Hung Up»? Stakka Bo.

Hei, gjett hvilken regissør som også kan ta det litt ned når The Streets har laga deppelåta «Dry Your Eyes»? Stakka Bo, ja.

Men gode gamle Johan er ikke en entriksponni, som det så fint heter på vores æget sprog. Han har også regissert flere ting vi liker og/eller respekterer, som den «Breaking Bad»-episoden hvor dette skjer:

og piloten til «Vikings»:

og filmen «Downloading Nancy»:

Nå melder nettstedet TVDags at den ettertraktede svensken nok en gang har jern i ilden, i form av regien på en pilot for en ny Netflix-serie.

Beskrevet som en psykologisk thriller og skapt av folkene bak «Damages» handler den om en gjeng søsken som får hverdagen forstyrret når storebroren deres, og familiens sorte får, kommer hjem.

Foreløpig har ikke serien noen offisiell tittel.

Kanskje blir den skummel og thrillende, men kan den bli skumlere og mer thrillende enn tanngarden til Stakka Bo-kompisen i «Here We Go»-videoen?

StakkaBoTenner