I dag er det endelig klart for nordisk premiere på HBO Nordic for den nye storserien «Fleming» om Ian Fleming, mannen som skapte verdens mest kjente spion – James Bond.

Den firedelte serien følger Flemings liv under andre verdenskrig og i de påfølgende årene frem til han skriver sin første Bond-roman, «Casino Royale» i 1953. Sentralt i fortellingen er kjærlighetsforholdet mellom Fleming og den attraktive Ann O’Neill, spilt av Lara Pulver.

– Noen dager etter at jeg fikk rollen, sendte regissøren Mat Whitecross en Dropbox med hennes dagbøker. På denne måten fikk jeg en god tilgang til hvordan denne kvinnen var og hvordan jeg skulle kunne portrettere henne på en god måte, forteller hun til Filter.

Enkelte vil kanskje kjenne Pulver igjen fra «Sherlock» og rollen som Irene Adler, den eneste som kommer i nærheten av å forføre detektiven på noe ublu vis.

– Når du må være så intim med noen rives barrierene ned. Du må stole på personen, du må føle deg veldig trygg i deres nærvær. Han var en ekte gentleman, fortalte hun Access Hollywood i fjor.

I intervjuet nevnte hun også at hun helt klart ønsker å kunne gjøre rollen igjen.

– Om det finnes en mulighet for rollefiguren å komme tilbake ville det absolutt vært en glede.

Pulver har også hatt roller i «Da Vinci’s Demons» og «True Blood». I sistnevnte spilte hun fe-bestemora til Sookie Stackhouse, men nå er det altså Ann O’Neill som står i sentrum for henne.

O’Neill het opprinnelig Ann Charteris, og hadde et av-og-på-forhold med Fleming, til og med gjennom hennes andre ekteskap. Etter at O’Neill og Fleming ble gift hadde de også andre kjærlighetsforhold på hver sin side.

– Et av de første spørsmålene jeg stilte meg var: Hvorfor vender hun stadig tilbake til denne mannen? Det virket ikke som om forholdet mellom dem skulle være liv laga, sier hun til Filter.

– Hun var en sterk og uavhengig kvinne, men bak fasaden skjulte det seg samtidig en sårbarhet.

I Pulvers øyne later det til at O’Neill sjelden følte seg ønsket, og hun ramser kjapt opp hvordan O’Neill mistet moren som ung, kom fra et feilet ekteskap og hadde en offentlig affære med eieren av avisa Daily Mail.

– Med Fleming følte hun seg ønsket og elsket. De brydde seg oppriktig om hverandre. Likevel var det et litt rart og dysfunksjonelt forhold, ikke minst på grunn av krigen. De levde som om hver dag var den siste.

Det er Dominic Cooper (kjent fra «Mamma Mia!» og «Captain America: The First Avenger») som spiller den kjente og innflytelsesrike forfatteren.

Pulver forteller at hun har mange gode minner fra filmene om Flemings hemmelige agent.

– Min introduksjon til Bond-universet var først og fremst gjennom filmene. Ved juletider pleide det alltid å komme en ny Bond-film hos vår lokale kino. Det var alltid en stor opplevelse.

– Har du vært I kontakt med Fleming-familien underveis i prosessen?

– Etter det jeg vet har Fleming-familien lenge ønsket å lage sin egen filmversjon om Flemings liv, med Leonardo DiCaprio tiltenkt i hovedrollen. Så derfor har det vi holdt på med vår greie, og de med sin greie. Men de har kjent til vår serie.

Før karrieren som Bond-forfatter jobbet Fleming i britisk etteretning, og utifra traileren til serien huser fortellingen en god porsjon action. Hvor mye av det er egentlig sant?

– Jeg vil presisere at serien ikke er ment å være en hundre prosent korrekt gjengivelse av virkeligheten, for det finnes mange historier og myter om denne fascinerende mannen. Som Fleming selv uttalte det: «Du bør aldri la for mye nøyaktighet komme mellom deg og en god historie».