Husker du denne gærne hardhausen fra «Lock, Stock…»? Nå hentes Eva Sørhaug til England for å lage filmen om ham
Mellom cirka 1960 og midten av 1980-tallet var den kriminelle bokseren, dørvakten og livvakten Lenny McLean involvert i 4000 slåsskamper, noe som ga ham tilnavnet «den hardeste mannen i Storbritannia».
Seinere ble han en slags nasjonalskatt i England, ble invitert til en rekke tv-show, skrev en selvbiografi og jobbet også som skuespiller.
Her er McLean som Barry «The Baptist» i Guy Ritchies «Lock, Stock and Two Smoking Barrels»:
Nå skal Lenny McLeans spinnville livhistorie bli film. Og for å takle den oppgaven har produsentene i britiske Salon Pictures hentet inn norske Eva Sørhaug, melder Screen Daily.
«Lønsj» og «90 Minutter»-regissøren er kanskje ikke noe åpenbart valg til en slik type historie, men med sistnevnte film viste hun i hvert fall vilje og evne til å håndtere tematikk knyttet til sinte og voldelige menn.
Og en film om McLean er i hvert fall et potensielt svært morsomt oppdrag.
Som nevnt startet han først som småkriminell, før en tilfeldighet gjorde at han kom i kontakt med det ulisensierte boksemiljøet i England. Her hadde han en enormt suksessrik karriere, med kun et fåtall tap (selv om resultatene ikke alltid lar seg verifisere).
Uansett ble han ofte regnet for å være den verdens uoffisielle tungvektsmester:
Seinere var han en høyprofilert dørvakt (han måtte blant annet sone 18 måneder i fengsel for å ha utøvd vold mot en gjest som seinere døde), og pleiet omgang med flere kjente kriminelle – blant dem Charles Bronson.
På 90-tallet ble han imidlertid oppdaget av agenter med kontakter i showbiz, og fikk roller i flere tv-serier og filmer, fra «EastEnders» til «Det femte element».
Guy Ritchie dediserte «Lock, Stock and Two Smoking Barrels» til ham, da han døde av lungekreft like før filmen kom ut.
Det er selvbiografien «The Guv’nor» som nå skal adapteres for film, og Sørhaug skal også skrive manus.
Det er ikke kjent når filmen skal være klar.
PS: Engelsk filmindustri har tradisjonelt vært flinke til å hente nordiske regissører til å jobbe med svært britiske historier. For eksempel lagde jo Nicolas Winding-Refn «Bronson», mens Lone Scherfig regisserte «An Education». Så hvis Sørhaug får til noe av det samme, kan jo dette bli riktig, riktig bra.