Hjerteknuseren/trusebanditten/kamphanen prins Oberyn Martell har vært et av de absolutte høydepunktene med fjerdesesongen av «Game of Thrones», ikke rent lite hjulpet av Pedro Pascals fantastiske tolkning.

Før vi innrømmer at vi håper dette blir hans store gjennombrudd i Hollywood: jada, han har spilt i masse kule tv-serier i mange år, men nå er det jaggu på tide at han får drikke grapefruktsmoothie med de store. «Narcos» gir ham kanskje sjansen.

Der skal han spille den meksikanske narkosnuten Javier Pena. Jobben hans blir rett og slett å prøve å knerte Pablo Escobar, spilt av «Tropa De Elite»-hovedrollen Wagner Moura. Det hørte vi av Deadline.

Ironisk nok spilte sistnevnte spesialsnut som hatet narkofolk i den nevnte filmserien.

Den Netflix-eksklusive serien ble avslørt for to måneder siden, og tar for seg historien om den colombianske dopbaronen Pablo Escobar og megakartellet Medellin. Som jo er et av tidenes villeste krimdramaer i seg selv.

På 70- og 80-tallet stod gjengen hans for en heftig andel av all kokainen som ble distribuert i verden. Ifølge (den veldig bra) dokumentaren «Cocaine Cowboys» har han vel indirekte bygd omtrent halve Miami.

Samtidig fikk Escobar et slags velgjørerstempel fordi noe av de mange milliardene gjengen etter hvert lusket til seg også ble brukt på å bedre standarden i en del av Colombias mest nedrente slummer.

Regien for serien får Jose Padilha. Han har tidligere regissert nye «Robocop» og de to «Tropa De Elite»-filmene. Om alt går på skinner, utgis «Narcos» neste år en gang.

Vel vitende om at serieskapere er veldig glade i skråblikk, uventede vendinger og alternative perspektiver for øyeblikket, bør det være nok av tv-vennlige episoder å dokumentere fra Pablo Escobars liv.

Han var for eksempel kjent for å massakrere meningsmotstanderne sine over en lav sko, enten de var rivaliserende narkobaroner eller presidentkandidater. I håp om å få has på sistnevnte, bestilte han og fikk utført bombingen av et passasjerfly med over 100 om bord.

Om du har en tendens til å forsvinne inn i Wikipedia eller lettbente humorsider til sent på natt, har du sikkert også hørt at han hadde så mye penger liggende rundt omkring at rotter angivelig spiste opp flere hundre millioner kroner hvert år.

Til slutt ble Colombia, USA og Mexico uansett så lei av herjinga til Escobar, som i verste fall storkosa seg i et fengsel han selv fikk bygd, at de mobiliserte en liten hær av spesialsoldater for å drepe ham. Det greide de i 1993.