En gladnyhet for alle som hadde sett frem til «Louder Than Bombs», Joachim Triers engelskspråklige debut:

Filmen, som i sommer ble midlertidig stanset av økonomiske årsaker, øyner nå en ny sjanse til å komme i produksjon.

Det melder nettstedet The Playlist, som samtidig bekrefter at skuespillerne Jesse Eisenberg, Isabelle Huppert og Gabriel Byrne fortsatt er tilknyttet prosjektet.

Det er den fransk-tyske TV-kanalen Arte som har valgt å gå inn med friske midler.

The Playlist hevder at filmen nå er sikret, men etter det Filter erfarer er det imidlertid mer som gjenstår før kamera går.

Det er fremdeles uvisst om all finansiering nå er i boks (filmen har ifølge NFI et budsjett på 52 millioner kroner), det er ikke fastsatt dato for innspillingsstart og det hele må passe til timeplanen til skuespillerne som opprinnelig ble annonsert.

Jesse Eisenberg ble nettopp også castet til «Batman Vs. Superman» som Lex Luthor.

Så trolig må vi fremdeles vente en god stund til før prosjektet får endelig grønt lys.

Da filmen ble utsatt i fjor sa Trier til Filter at:

– Etter mye verdifullt forarbeid – med en fantastisk stab og utrolige skuespillere i New York denne sommeren – er det veldig overraskende og trist at filmen nå plutselig blir utsatt. Jeg velger nå å skrive på et annet prosjekt jeg har under utvikling, men jeg håper å vende tilbake til «Louder Than Bombs» snart.

Samtidig sendte produksjonsselskapet Motlys ut en pressemelding der de forklarte situasjonen:

– Vi klarte dessverre ikke i tide å fullfinansiere filmen slik vi hadde trodd, og velger derfor å avslutte det pågående forarbeidet i New York. Vi er lei oss for at vi kom til denne konklusjonen så nær opptaksstart og beklager dette overfor regissør, skuespillere, og alle andre involverte.

Filmens manus er skrevet av Trier i samarbeid med Eskil Vogt, og synopsisen er som følger:

«Tre år etter at hans kone Laura plutselig dør i et bilkræsj, holder Gene hverdagen gående sammen med sin sjenerte tenåringssønn Conrad. En planlagt utstilling av Lauras fotografier gjør at eldstesønn Jonah føler seg nødt til å vende tilbake til barndomshjemmet for første gang på lenge. Det er da en ubehagelig sannhet som altfor lenge har blitt holdt skjult tvinger seg frem i lyset. De tre har helt forskjellige minner av den eksepsjonelle og suksessfulle kvinnen som satte så stort preg på deres liv – men kjente noen av dem henne egentlig? Og hva skjuler de for hverandre?»

Foto: SCANPIX/AP/PROMO